H&M dă vina pe vreme pentru vânzările slabe din al doilea trimestru

Publicat:

Retailerul suedez de îmbrăcăminte Hennes & Mauritz AB (H&M) a raportat joi o creştere a vânzărilor sub aşteptări în al doilea trimestru, grupul precizând că vremea friguroasă a dus la diminuarea cererii pe pieţele importante, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În perioada aprilie-iunie 2023, vânzările nete ale H&M au crescut cu 6% până la 57,62 miliarde de coroane (5,36 miliarde de dolari), sub estimările analiştilor care mizau pe o creştere de 7%.


Citeşte şi:‘Doppelganger’, campania rusă de dezinformare denunțată de Franța – Black News

“Vânzările din trimestrul al doilea au fost afectate de condiţiile meteo nefavorabile, comparativ cu perioada similară a anului trecut, de pe mai multe mari pieţe ale grupului” a precizat H&M într-un comunicat de presă.

Creşterea modestă a vânzărilor riscă să agraveze o acumulare a stocurilor care afectează H&M de mai mult de şase ani, şi pune sub semnul întrebării obiectivul directorului general Helena Helmersson de a dubla vânzările până în 2030.

Citeşte şi: Presa liberă a Moldovei nu reprezintă tabloul roz imaginat de Bruxelles – Black News

Comparativ, rivalul Zara, a fost mai puţin afectat de evoluţiile meteo nefavorabile. Grupul spaniol a raportat săptămâna trecută o creştere de 13% a vânzărilor în perioada februarie-aprilie şi un avans de 16% în luna mai.

Grupul suedez Hennes & Mauritz are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home. Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.