Hollande îndeamnă la o ”reacţie puternică” în urma presupusului atac chimic din Siria

Publicat:

Fostul preşedinte francez François Hollande a îndemnat din nou la o ”reacţie puternică” în urma presupusului atac chimic din Siria, subliniind că ”nu este vorba despre a face război cu ruşii” şi că nu-şi poate imagina că Bashar al-Assad poate să fie ”soluţia viitorului” ţării, relatează AFP, conform news.ro .

”S-au folosit arme chimice, un lucru care nu este acceptabil, de către regimi, nu există altă ipoteză”, a declarat el la France Inter.


Citește și : Polonia : Varşovia va aloca peste 7 miliarde de euro pentru combaterea contaminării atmosferice

”Voi susţine toate reacţiile, inclusiv militare, pentru că ceea ce s-a comis în Siria este inadmisibil şi nu trebuie să rămână fără răspuns (…). Sunt în favoarea unei reacţii puternice faţă de ceea ce s-a întâmplat şi al cărui singur responsabil este Bashar al-Assad”, a continuat fostul preşedinte.

”Cum să-ţi imaginezi că Bashar al-Assad, despre care se spune încă o dată că a folosit arme chimice, poate să fie soluţia viitorului Siriei?”, a adăugat el.

În contextul actual, ”că ruşii cresc nivelul ameninţării sau disuasiunii, o putem înţelege, însă nu este vorba despre a face război cu ruşii”, este vorba despre a ”răspunde unei încălcări a unui tratat, comisă de către regimul sirian, deci este necesar să se atace instalaţii – în care ruşii nu ar trebui să se afle, de altfel”, a subliniat el.

Apreciind că ”în aceste cazuri este mai bine să te mişti repede dacă vrei să eviţi escaladările”, el a notat că ”s-a lăsat timp” şi a apreciat că există, fără îndoială, ”o necesitate să se meargă către Consiliul de Securitate al ONU”.

Citește și : OIAC se va reuni luni pentru a discuta cu privire la presupusa folosire a armelor chimice în Siria

”Eu cunosc deja rezultatul”, a spus el, ”însă, în acest răstimp, regimul s-a organizat. Aşadar, pornind de aici, este necesar să li se spună ruşilor să se dea la o parte – va exista neapărat o sancţiune”.

François Hollande a apreciat marţi că ”singura reacţie posibilă este un atac sau atacuri” în Siria şi că ”să nu se facă nimic ar determina regimul să continue să-şi masacreze poporul”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.