X

Hollande îndeamnă la o ”reacţie puternică” în urma presupusului atac chimic din Siria

Fostul preşedinte francez François Hollande a îndemnat din nou la o ”reacţie puternică” în urma presupusului atac chimic din Siria, subliniind că ”nu este vorba despre a face război cu ruşii” şi că nu-şi poate imagina că Bashar al-Assad poate să fie ”soluţia viitorului” ţării, relatează AFP, conform news.ro .

”S-au folosit arme chimice, un lucru care nu este acceptabil, de către regimi, nu există altă ipoteză”, a declarat el la France Inter.

Citește și : Polonia : Varşovia va aloca peste 7 miliarde de euro pentru combaterea contaminării atmosferice

”Voi susţine toate reacţiile, inclusiv militare, pentru că ceea ce s-a comis în Siria este inadmisibil şi nu trebuie să rămână fără răspuns (…). Sunt în favoarea unei reacţii puternice faţă de ceea ce s-a întâmplat şi al cărui singur responsabil este Bashar al-Assad”, a continuat fostul preşedinte.

”Cum să-ţi imaginezi că Bashar al-Assad, despre care se spune încă o dată că a folosit arme chimice, poate să fie soluţia viitorului Siriei?”, a adăugat el.

În contextul actual, ”că ruşii cresc nivelul ameninţării sau disuasiunii, o putem înţelege, însă nu este vorba despre a face război cu ruşii”, este vorba despre a ”răspunde unei încălcări a unui tratat, comisă de către regimul sirian, deci este necesar să se atace instalaţii – în care ruşii nu ar trebui să se afle, de altfel”, a subliniat el.

Apreciind că ”în aceste cazuri este mai bine să te mişti repede dacă vrei să eviţi escaladările”, el a notat că ”s-a lăsat timp” şi a apreciat că există, fără îndoială, ”o necesitate să se meargă către Consiliul de Securitate al ONU”.

Citește și : OIAC se va reuni luni pentru a discuta cu privire la presupusa folosire a armelor chimice în Siria

”Eu cunosc deja rezultatul”, a spus el, ”însă, în acest răstimp, regimul s-a organizat. Aşadar, pornind de aici, este necesar să li se spună ruşilor să se dea la o parte – va exista neapărat o sancţiune”.

François Hollande a apreciat marţi că ”singura reacţie posibilă este un atac sau atacuri” în Siria şi că ”să nu se facă nimic ar determina regimul să continue să-şi masacreze poporul”.

Tags: atac chimicbashar al assadFrançois Hollanderazboirusiasiria
Categorii: Diaspora