Honduras: Manifestații la Tegucigalpa, în semn de solidaritate cu miile de migranţi plecaţi în “caravană” spre SUA

Publicat:

Sute de persoane au manifestat vineri la Tegucigalpa, capitala Hondurasului, în semn de solidaritate cu miile de migranţi din această ţară plecaţi în “caravană” spre Statele Unite pentru a scăpa de mizerie şi violenţă, informează sâmbătă France Presse, potrivit Agerpres.

Circa 1.500 de manifestanţi, potrivit estimărilor presei, au mărşăluit spre Ambasada Statelor Unite unde au ars un steag american, acuzându-l pe Donald Trump de “discriminare” faţă de Honduras.


Citește și : Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul

“Afară JOH”, au scandat de asemenea manifestanţii, cu referire la iniţialele preşedintelui Hondurasului, Juan Orlando Hernandez.

Aflând că miile de migranţi se îndreptau în ultimele zile spre SUA, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va tăia ajutorul ţării sale pentru Honduras, dar şi pentru Guatemala şi El Salvador, dacă autorităţile nu opresc acest exod.

Joi, preşedintele american a ameninţat că va închide frontiera cu Mexicul dacă autorităţile mexicane nu vor bloca această caravană de migranţi din Honduras.

Mii de locuitori din Honduras, formând o “caravană”, au plecat sâmbătă din San Pedro Sula, în nordul Hondurasului, după un apel pe reţelele sociale.

Aproximativ 4.000 au sosit în mici grupuri, pe jos sau cu autobuzul, în ultimele zile la Tecun Uman, în Guatemala. Vineri, ei au rupt un gard metalic la postul de frontieră al Guatemalei, înainte de a fi blocaţi de forţele de ordine mexicane.

Citește și : Parlamentul macedonian a votat în favoarea schimbării numelui țării

Hondurasul este considerat una dintre cele mai violente ţări din lume, cu o rată anuală de 43 de omucideri la 100.000 de locuitori. La fel ca în Guatemala şi El Salvador, bandele au instaurat un regim de teroare în ţară, unde 68% din cele nouă milioane de locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.

Peste 500.000 de persoane traversează ilegal în fiecare an graniţa de sud a Mexicului şi apoi încearcă să ajungă în Statele Unite, potrivit cifrelor ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.