X

Hong Kong: 13 persoane au fost reținute în urma unui incident violent din apropierea clădirii Consiliului Legislativ

Poliția din Hong Kong a reținut 13 persoane acuzate că au provocat un incident violent în apropierea clădirii Consiliului Legislativ, au anunțat miercuri autoritățile locale, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Poliția a anunțat într-un comunicat că cei 13 vor fi anchetați pentru mai multe infracțiuni inclusiv posesie de arme de foc, miting neautorizat, atacarea unui ofițer de poliție, obstrucționarea unui polițist și infracțiuni împotriva legii navigației aeriene din Hong Kong.

Citește și : Şase membri ai echipei de securitate a preşedintelui camerunez, arestaţi în Elveţia pentru agresarea unui jurnalist

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe săptămâni scena unor ample proteste provocate de un proiect de lege despre care criticii susțin că ar permite extrădarea dizidenților politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepția afacerilor externe și a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O țară, două sisteme”.

Citește și : Erupţie a unui vulcan de pe insula italiană Stromboli – VIDEO

Tags: hong kongincidentmarea britaniepolitie
Categorii: Știrile zilei