Hong Kong raportează primul său caz de variola maimuţei

Publicat:

Hong Kong a raportat primul său caz de variola maimuţei, au anunţat marţi autorităţile sanitare locale, după descoperirea simptomelor acestei boli la un bărbat de 30 de ani venit din Filipine după ce a călătorit în Statele Unite şi Canada, informează Reuters, potrivit agerpres.

Acesta reprezintă primul caz importat în Hong Kong de variola maimuţei, o boală virală pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat-o urgenţă de sănătate globală.


Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

Hong Kong, o regiune administrativă chineză cu regim special, şi China continentală, nu au înregistrat deocamdată niciun caz local de variola maimuţei.

Această boală cauzează de obicei simptome uşoare, inclusiv febră, dureri musculare şi leziuni cutanate.

Guvernul din Hong Kong îşi va ridica nivelul de reacţie sanitară până la pragul de “alertă” în faţa riscurilor de apariţie a unor focare de variola maimuţei, au anunţat marţi autorităţile locale din domeniul sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

Peste 90 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare epidemiologice, în contextul în care numărul cazurilor confirmate la nivel global a depăşit pragul de 52.700 şi mai multe ţări non-endemice au raportat primele lor decese cauzate de această boală.

Hong Kong urmează să achiziţioneze vaccinuri împotriva variolei maimuţei în această lună şi a anunţat că şi-a intensificat procedurile de monitorizare a virusului atât în rândul turiştilor, cât şi al comunităţii locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.