X

Hong Kong-ul continuă relaxarea restricţiilor impuse de pandemie

Guvernul din Hong Kong a anunţat că va relaxa începând de vineri câteva dintre măsurile de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus, care vizau în special barurile, restaurantele şi cluburile de noapte, şi va permite reuniunile publice cu participare de până la 50 de persoane, relatează marţi EFE, potrivit agerpres.

Directorul pentru sănătate din fosta colonie britanică, Sophia Chan, a anunţat într-o conferinţă de presă o nouă etapă de “flexibilizare” a măsurilor introduse pentru a combate COVID-19 cu speranţa de “a restabili o mai mare activitate socială şi economică” în oraş.

Citeşte şi: După 25 de zile de acalmie, coronavirusul REAPARE în Noua Zeelandă

Astfel, de vineri vor fi anulate limitele privind numărul de persoane acceptate în restaurante, iar în localurile de karaoke numărul clienţilor la mese se va dubla de la opt la 16, deşi între acestea se va respecta o distanţă de un metru şi jumătate.

În baruri, puburi şi cluburi de noapte, restricţiile ce limitau numărul de patru persoane la o masă va fi dublat la opt.

De asemenea, vor fi reluate reprezentaţiile cu public, însă artiştii vor trebui să poarte măşti şi vor menţine o distanţă de siguranţă faţă de spectatori.

Şefa executivului local, Carrie Lam, şi-a exprimat totuşi îngrijorarea faţă de apariţia de noi cazuri la Beijing.

Citeşte şi: Trump se teme de cartea lui John Bolton: S-ar putea confrunta cu o ‘problemă penală’

“Trebuie să păstrăm un echilibru între cel puţin trei factori: primul, desigur, este sănătatea publică; al doilea este impactul asupra economiei, iar al treilea este nivelul de toleranţă al oamenilor. Dacă se menţin astfel de măsuri, oamenii până la urmă nu le vor mai tolera şi nu le vor mai respecta”, a spus ea.

Autorităţile sanitare din Hong Kong au informat că luni au fost detectate trei noi cazuri de COVID-19 în oraş, toate importate, astfel că numărul total al contagierilor de la începutul pandemiei a urcat la 1.112 de persoane, dintre care patru au decedat.

Tags: Carrie Lamcoronaviruscovid-19hong kongrestricțiiSophia Chan
Categorii: Știrile zilei