Horst Seehofer anunţă ziua când va pleca din conducerea CSU

Publicat:

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenţionează să se retragă de la conducerea Uniunii Creştin Sociale (CSU) la 19 ianuarie, în aceeaşi zi în care partidul se va reuni într-un congres special, pentru a-şi alege un nou lider, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

“În acea zi voi renunţa la postul de lider al partidului”, a anunţat Seehofer vineri, într-o declaraţie scrisă. “Anul 2019 trebuie să fie un an de reînnoire pentru CSU”, a adăugat el.


Citeşte şi: Coreea de Nord anunţă că a testat o armă de ‘înaltă tehnologie’

În vârstă de 69 de ani, Seehofer, veteran în lumea politică şi aliat incomod al cancelarului federal Angela Merkel, nu a făcut comentarii cu privire la viitorul său în funcţia de ministru de interne.

Seehofer a anunţat duminică în mod neoficial că intenţionează de asemenea să se retragă din funcţia de ministru, dar nu a precizat când anume va face acest lucru, potrivit unor surse ale dpa.

Citeşte şi: Prima ninsoare din iarna aceasta a paralizat traficul din New York – FOTO/VIDEO

Cearta publică a lui Seehofer cu Angela Merkel asupra problemei migraţiei şi securităţii la frontiere a fost considerată la scară largă vinovată de declinul de popularitate înregistrat de toate cele trei partide aflate la guvernare: CSU condusă de Seehofer, Uniunea Creştin Democrată condusă de Angela Merkel şi Partidul Social-Democrat de centru-stânga.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.