Horst Seehofer apără acordurile de returnare a migranţilor încheiate de Germania cu statele europene

Publicat:

Ministrul de interne german Horst Seehofer a apărat joi acordurile controversate de returnare a migranţilor încheiate de Germania cu statele europene aflate în prima linie a valului de migraţie, reacţia sa survenind după ce s-a aflat că numai 11 persoane au fost expulzate în baza acestor acorduri în ultimele şase luni, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Germania a semnat cu Grecia, Spania şi Italia acorduri menite să întărească reglementarea europeană prin care statul în care un migrant a intrat pentru prima oară în Uniunea Europeană este răspunzător de procesarea cererii lui de azil.


Citește și : Rusia acuză SUA că pregătesc opinia publică pentru a justifica reluarea testelor nucleare

Ministrul Seehofer insistase pentru încheierea acestor acorduri pentru a pune capăt disputei legate de tratamentul aplicat migranţilor sosiţi la graniţa sudică a Germaniei, în landul său natal Bavaria.

Duminică, Ministerul federal de Interne a comunicat agenţiei dpa că, până în prezent, nouă migranţi au fost returnaţi în Grecia, doi în Spania şi niciunul în Italia.

Ministrul Seehofer a explicat însă joi că acordurile au produs efectul dorit, întrucât au descurajat migranţi să încerce să ajungă în Germania.

Citește și : Guvernul britanic confirmă că al doilea vot privind acordul Brexit negociat cu UE va avea loc marţi

‘Faptul că refugiaţii în Grecia, de pildă, ştiu că vor fi returnaţi la graniţa (germană) conduce la reacţia că majoritatea dintre ei nu mai pornesc în călătorie’, le-a declarat Seehofer reporterilor la Bruxelles, unde a avut loc reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE.

‘Ei nu apar în nicio statistică’, a adăugat ministrul Seehofer, insistând că acesta este un succes.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.