Hotelierii germani sunt obligaţi să plătească taxa pe paturile de hotel

Publicat:

Hotelierii din mai multe oraşe din Germania au pierdut lupta în încercarea lor de a anula o aşa-numită taxă pe paturile de hotel aplicată de autorităţile locale, transmite DPA, potrivit agerpres.

Stabilită în medie la 5% din costul unei şederi peste noapte, taxa pe paturile de hotel a fost contestată de mai mulţi operatori hotelieri din Hamburg, Bremen şi Freiburg la Curtea Constituţională a Germaniei.


Vezi şi: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care ‘niciodată nu a fost mai bună’ (VIDEO) – Black News

Marţi,însă, judecătorii de la Curtea Constituţională au decis că taxa pe paturile de hotel este conformă cu legea supremă, ceea ce înseamnă că poate rămâne în vigoare în cele trei oraşe implicate în proces.

Chiar dacă poartă diferite denumiri, precum “taxa de turism” sau “taxa de oraş”, aproximativ 30 de municipalităţi din Germania au introdus o taxă plătită de hotelieri de fiecare dată când un oaspete petrece o noapte în unităţile de cazare. În unele locuri această taxă are o valoare fixă, de exemplu trei euro pe noapte.

Citește şi: Peste 260 de luptători ucraineni au fost EVACUAŢI din Azovstal – Black News

Taxa pe paturile de hotel, care iniţial a fost concepută să genereze fonduri de pe urma vizitelor turiştilor, a devenit o modalitate pentru a acoperi golurile în bugetele autorităţilor locale apărute după ce în 2010 Germania a scăzut cota de TVA aplicată hotelurilor de la 19% la 7%.

Judecătorii de la Curtea Constituţională au respins argumentul că taxa ar putea fi aplicată direct oaspeţilor hotelurilor, apreciind că aceasta nu ar fi o soluţie practică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.