X

Chiar dacă hotelul-închisoare din Riad a fost închis, 65 de saudiţi rămân în detenţie

Procurorul general al Arabiei Saudite, şeicul Saud Al Mojeb, a anunţat marţi că, din cei 381 de suspecţi interogaţi în cadrul unei campanii anticorupţie, lansată pe 4 noiembrie 2017, 65 se află încă în detenţie, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie oficială, Saud Al Mojeb a precizat că valoarea estimată a înţelegerilor financiare încheiate cu unii dintre suspecţi pentru a fi eliberaţi depăşeşte suma de 400 de miliarde de riyali (107 miliarde de dolari).

Citeşte şi: Şicane periculoase deasupra Mării Negre. Ruşii au interceptat un avion-spion american

Potrivit procurorului general saudit, înţelegerile financiare includ bunuri imobiliare, unităţi comerciale, titluri de valoare, sume cash etc.

Anterior, un oficial saudit a anunţat că autorităţile saudite au eliberat toate persoanele ţinute sub arest în opulentul hotel Ritz-Carlton din Ryad, care a folosit drept centru de interogatorii în cadrul măsurilor de combatere a corupţiei.

”Nu au mai rămas persoane reţinute la Ritz-Carlton”’, a declarat oficialul pentru Reuters, sub rezerva anonimatului. El nu a precizat câţi suspecţi mai sunt reţinuţi în alte locuri din Arabia Saudită.

Citeşte şi: CIA preconizează un amestec al Rusiei în alegerile americane din noiembrie

Se crede că unii au fost mutaţi de la Ritz în închisoare, după ce au refuzat să recunoască faptul că sunt vinovaţi şi să ajungă la înţelegeri financiare cu autorităţile.

Tags: Arabia sauditacoruptiehotelinchisoareRiadRitz CarltonSaud al-Mojebşeicul Saud Al Mojeb
Categorii: Sinteze