X

Hotelurile îi dau AFARĂ pe refugiații ucraineni

O parte din hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre îi vor elibera de la 1 decembrie pe refugiații ucraineni cazați acolo în cadrul Programului de asistență pentru ucraineni. Acest lucru a devenit clar după recenta întâlnire din stațiunea Sunny Beach a Asociației Bulgare de Turism, informează RADOR.

Motivul este legat de suspendarea finanțării pentru hrană. Din 16 noiembrie, statul bulgar plătește doar 15 leva pentru cazare. Situația legată de alimente a fost cumva salvată cu donații din partea Crucii Roșii Bulgare și a organizațiilor neguvernamentale. Dar pregătirea pachetelor, gătitul etc. presupune costuri, din cauza cărora aproximativ o cincime dintre hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre își încetează activitatea în cadrul Programului.

Citeşte şi: UE alocă fonduri pe baza unor date pe care Eurostat nu le poate verifica – Black News

Asociația insistă că ucrainenii să se poată muta în hotelurile care continuă să funcționeze și după 1 decembrie (conform regulilor, oamenii nu pot folosi programul după mutare). Aceasta mai dorește ca și statul să plătească urgent tranșele pe care le datorează pentru adăpostul oamenilor.

Citește și: Moţiune de cenzură contra fostului prim-ministru australian după numiri secrete în timpul pandemiei – Black News

Cu siguranță vor fi hoteluri similare și în partea de nord a litoralului. Câți refugiați ucraineni vor fi afectați de proces nu se știe încă. Există trei variante – să se descurce cu chirie în Bulgaria, să se mute în bazele de stat sau să părăsească Bulgaria. Mutarea în baze, însă, ar urma să fie o altă problemă, conform condițiilor stipulate în Program. Se spune că numai cei nou-veniți pot fi admiși în baze; restul ar trebui să fie în continuare în locurile în care au fost până la 1 noiembrie. Toate acestea sunt „mine” care abia acum urmează să explodeze. 12.954 de ucraineni sunt cazați în total în cadrul programului. În total în Bulgaria sunt 51.661 de ucraineni.

Tags: Bulgariahotelurirefugiati ucraineniSunny Beach
Categorii: Diaspora