Hoţii români continuă să sperie Vestul. Au furat bunuri de peste un milion de euro

Publicat:

O reţea de hoţi originari din România, suspectaţi de 25 de furturi comise în Franţa cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, a fost destructurată, iar nouă cetăţeni români au fost arestaţi în acest dosar pe teritoriul României, a anunţat luni pentru AFP o sursă din cadrul jandarmeriei din Besancon, estul Franţei, informează AFP şi France Info, potrivit agerpres.

La finalul unei anchete care a durat aproape un an, nouă cetăţeni români suspectaţi că au comis 25 de spargeri în galerii comerciale din centrul şi estul Franţei au fost arestaţi în România, unde au fost plasaţi după gratii în aşteptarea transferării lor în Franţa.


Ei vor fi extrădaţi ‘în termen de o lună’ pentru a fi interogaţi de un judecător de instrucţie al Tribunalului de Mare Instanţă din Besancon (est), a precizat Pascal Peresse, comandant al secţiei de cercetări a poliţiei din acest oraş.

Citeşte şi: Un suspect de TERORISM a fost prins la graniţa României

Cei arestaţi sunt suspectaţi că ar fi devalizat magazine de bijuterii, de ochelari, de parfumuri şi de haine de firmă, pentru un prejudiciu evaluat la circa un milion de euro, pătrunzând în magazine şi în centre comerciale ‘cu ajutorul unor polizoare şi altor dispozitive de tăiere’, a precizat sursa de informaţie.

Potrivit lui Peresse, persoanele suspectate făceau parte din echipele ce ‘vin în Franţa cu singurul scop de a fura un număr maxim de obiecte ce pot fi revândute uşor pe piaţa neagră’.

Operaţiunea, desfăşurată în colaborare cu autorităţile judiciare şi poliţiste ale Franţei, a mobilizat şi peste 100 de poliţişti români.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.