HRW: Raziile saudite din Yemen sunt CRIME de RĂZBOI

Publicat:

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a acuzat marţi coaliţia condusă de Arabia Saudită şi care luptă în Yemen de crime de război, precizând că în loviturile ei aeriene au fost ucişi 39 de civili, inclusiv 26 de copii, în decurs de două luni, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit HRW, cinci lovituri aeriene care au vizat patru familii şi un magazin alimentar au fost întreprinse fie deliberat, fie la modul nesăbuit, provocând pierderi de vieţi omeneşti fără discriminare, încălcându-se astfel legile privind războiul.


Citeşte şi: Alertă teroristă în SUA. Pontonul din Santa Monica a fost EVACUAT – FOTO/VIDEO

Coaliţia a respins în mod repetat acuzaţiile de crime de război, spunând că atacurile sale sunt îndreptate împotriva duşmanilor săi din Yemen, rebelii houthi, şi nu a civililor.

Yemenul este devastat de un război civil în care guvernul recunoscut pe plan internaţional, susţinut de o coaliţie sprijinită de către SUA şi Marea Britanie, încearcă să-i îndepărteze pe rebelii houthi, ajutaţi de Iran şi care controlează majoritatea părţii de nord a ţării, inclusiv capitala Sanaa.

”Promisiunile repetate ale coaliţiei conduse de saudiţi de a efectua lovituri aeriene legal nu îi cruţă pe copiii yemeniţi de la atacuri ilegale”, a declarat într-un comunicat Sarah Leah Whitson, director pentru Orientul Mijlociu al Human Rights Watch. ”Acest fapt subliniază necesitatea ca Organizaţia Naţiunilor Unite să reintroducă imediat coaliţia în documentul său anual intitulat ‘Lista ruşinii’ pentru încălcările drepturilor copiilor în conflictul armat”, a mai spus dna Whitson.

HRW i-a cerut Consiliului de Securitate al ONU să demareze, în sesiunea sa din septembrie, o investigaţie internaţională în legătură cu abuzurile din Yemen. Luni, ONU a indicat că a verificat cazurile a 5.144 de civili morţi în războiul din Yemen, majoritatea din cauza loviturilor aeriene ale coaliţiei conduse de către Ryad, şi a estimat că este nevoie urgent de o investigaţie internaţională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.