X

Cel mai mare hub de internet din lume contestă în justiție supravegherea exercitată de serviciile de informații din Germania

Cel mai mare hub de internet din lume, De-Cix, a contestat miercuri, în faţa Curţii federale administrative germane, legalitatea supravegherii exercitate asupra sa de serviciile secrete din această ţară, transmite AFP, potrivit agerpres.

Acţiunea în justiţie a companiei germane De-Cix este îndreptată împotriva Ministerului de Interne, sub a cărui supervizare se află serviciul german de informaţii externe (BND).

Citește și : Preşedintele francez Macron îl va primi pe 5 iunie la Paris pe premierul israelian Netanyahu

Acesta exploatează de ani fluxurile internaţionale de date prin intermediul hubului gigantic De-Cix, instalat la Frankfurt şi la care sunt legaţi numeroşi operatori de telecomunicaţii şi furnizori de acces.

Potrivit De-Cix, platforma de interconexiune din Frankfurt este cea mai mare din lume, gestionând mai mult de 6 terabiţi pe secundă în perioadele de vârf, cu fluxuri de date provenite din China, Rusia, Orientul Mijlociu şi Africa.

”Avem dubii serioase privind legalitatea practicii actuale. Considerăm că le datorăm clienţilor noştri să lucrăm într-o situaţie în care supravegherea strategică a telecomunicaţiilor lor nu se face decât în mod legal”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul De-Cix.

Ca serviciu de informaţii externe, BND nu ar trebui, în principiu, să spioneze comunicaţiile germanilor.

Însă, ţinând cont de volumul de apeluri telefonice, emailuri, comunicaţii online care trec prin platforma sa din Frankfurt, De-Cix consideră că este, practic, imposibil să fie evitate total de la interceptare comunicaţiile aparţinând strict germanilor.

Citește și : Noul nume al Macedoniei va fi supus unui referendum

Potrivit legislaţiei germane, BND, care colaborează mai ales cu Agenţia de Securitate Naţională (NSA) a SUA, poate intercepta doar 20% din fluxurile de date online.

Plângerea înaintată de De-Cix afirmă însă că serviciile germane ajung, în realitate, să ‘intercepteze tot’.

Tags: africaChinaDe-CixFrankfurtOrientul Mijlociurusia
Categorii: Diaspora