Hugh Grant a ajuns la o înţelegere amiabilă cu Mirror Group Newspapers

Publicat:

Hugh Grant a ajuns la o înţelegere amiabilă cu Mirror Group Newspapers (MGN) după ce compania a recunoscut că reporteri de la cele trei tabloide ale sale i-au interceptat mesageria vocală timp de zece ani pentru a afla informaţii în exclusivitate, a declarat luni actorul britanic, citat de Reuters.

Grant, care este renumit în întreaga lume pentru roluri în filme ca “Four Weddings and a Funeral” şi “Notting Hill”, a obţinut daune substanţiale de la MGN, pe care însă le va dona grupului “Hacked Off”, care militează împotriva intruziunii presei, conform agerpres.


Hugh Grant a fost una dintre victimele cele mai cunoscute ale interceptărilor telefonice din partea reporterilor, o practică care a devenit foarte răspândită la unele dintre tabloidele foarte competitive din Marea Britanie, dar a fost dată în vileag în timpul unui scandal major din 2011.

Citește și : Aeroportul din Madrid, închis temporar din cauza unei furtuni de zăpadă

În centrul scandalului s-a aflat atunci tabloidul duminical “News of the World” aflat în proprietatea lui Rupert Murdoch, pe care mogulul media l-a închis în toiul scandalului.

Mai târziu s-a aflat că astfel de interceptări au avut loc şi la The Sun, un al titlu deţinut de Murdoch, dar şi la Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, toate în proprietatea MGN, care este parte a concernului Trinity Mirror.

“Acest grup de ziare a indus în eroare publicul şi propriii săi acţionari timp de mulţi ani; de asemenea, şi-a dezamăgit cititorii şi jurnaliştii care munceau din greu”, a precizat Grant într-un comunicat după ce avocaţii săi au anunţat în instanţă că procesul s-a încheiat printr-o înţelegere amiabilă.

“Aceşti jurnalişti au plătit preţul pentru greşelile unor oameni din conducere care au plecat cu compensaţii mari şi cu opţiuni privind primirea de acţiuni”, a spus actorul, numind câţiva foşti editori la titlurile Trinity Mirror.

În timpul unei scurte audieri la Înalta curte din Londra în care tribunalul a fost informat despre înţelegerea amiabilă, un avocat al MGN a declarat că compania recunoaşte că interceptarea telefonică este greşită din punct de vedere moral şi că regretă actele comise de foştii săi angajaţi.

“MGN recunoaşte că interceptarea ilegală a mesajelor vocale şi procurarea de informaţii private despre reclamant şi alte persoane nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a spus avocatul.

Un purtător de cuvânt al Trinity Mirror a declarat că compania nu doreşte să comenteze mai mult decât ceea ce a menţionat deja în instanţă.

Plângerea lui Hugh Grant nu s-a referit numai la interceptări telefonice ci şi la supraveghere şi “blagging”, o metodă prin care reporterii se dădeau drept alte persoane pentru a aduna informaţii private de la surse care nu îşi dădeau seama că vorbesc cu presa.

Avocata lui Grant a declarat în faţa instanţei că unul dintre principalele motive ale procesului împotriva MGN a fost dorinţa de a expune adevărul despre ceea ce ea a numit “ascunderea de către Trinity Mirror a acţiunilor sale ilegale”.

În cadrul înţelegerii, MGN a recunoscut că “angajaţi de prim rang, inclusiv cu funcţii de conducere, editori şi jurnalişti, au tolerat, încurajat sau au ignorat practica foarte răspândită a activităţilor ilegale de obţinere a informaţiilor la toate cele trei ziare ale sale timp de mulţi ani”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.