X

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia partenerului Stockmann, a anunţat luni brandul german de lux, fără a da publicităţii valoarea tranzacţiei, alăturându-se astfel companiilor care au ieşit de pe piaţa rusă în urma războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Compania de modă din Germania a suspendat afacerile sale de vânzare cu amănuntul în Rusia curând după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, apoi a oprit activităţile de comerţ electronic pe piaţa rusă şi a renunţat la campaniile publicitare, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

“Putem confirma că subsidiara noastră din Rusia a fost vândută către Stockmann JSC, o companie care aparţine unuia dintre partenerii de lungă durată ai Hugo Boss din Rusia”, a informat într-un comunicat firma germană.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii, dar Rusia cere ca firmele străine să îşi vândă activele la discounturi de cel puţin 50%. Reprezentanţii Stockmann nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

Conform datelor din Rusia, tranzacţia s-a finalizat în 2 august, iar Stockmann JSC deţine acum 100% din Hugo Boss Rus, cu o valoare nominală de 40 milioane de ruble (470.588 dolari).

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: Hugo BossrusiaStockmann
Diverse