Hulită de Trump, noua ambasadă americană din Londra a fost vizitată de Rex Tillerson

Publicat:

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a vizitat luni noul sediu de un miliard de dolari al ambasadei americane la Londra, la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a criticat mutarea reprezentanţei diplomatice, invocând o tranzacţie proastă a administraţiei Barack Obama, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Trump şi-a anulat anterior o vizită la Londra prevăzută cu ocazia deschiderii noii ambasade, afirmând că nu vrea să gireze o tranzacţie proastă încheiată de administraţia Obama, care a vândut sediul vechi pe ‘mărunţiş’.


Citeşte şi: Un turist român a fost ÎMPUŞCAT pe străzile din New York – VIDEO

‘Ambasada chiar va funcţiona’, a declarat ambasadorul Woody Johnson înaintea sosirii lui Tillerson.

Întrebat dacă va exista o ceremonie de inaugurare, ambasadorul Johnson a răspuns: ‘La un moment dat vom face acest lucru, dar nu e nicio urgenţă. O vom face la momentul oportun’.

Decizia de mutare a ambasadei SUA din amplasamentul din Grosvenor Square, din luxoasa zonă Mayfair, pe un teren pe malul sudic al Tamisei a fost convenită în 2008, în timpul preşedinţiei lui George W. Bush.

Citeţte şi: Carles Puigdemont A PLECAT din Bruxelles şi riscă să fie arestat

Steagul american a fost înlăturat în această lună de pe clădirea din Grosvenor Square, unde ambasada americană îşi avea sediul din 1938, într-o zonă cunoscută ca ‘Little America’ în Al Doilea Război Mondial, când tot acolo se afla şi comandamentul militar al generalului Dwight D. Eisenhower.

Noul sediu al ambasadei SUA este o adevărată fortăreaţă situată la o distanţă de cel puţin 30 de metri de clădirile din jur, majoritatea blocuri rezidenţiale de lux, nou construite.

Finanţarea construirii noului sediu, care a costat un miliard de dolari, a fost asigurată prin vânzarea altor proprietăţi americane din Londra. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.