X

Hulită de Trump, noua ambasadă americană din Londra a fost vizitată de Rex Tillerson

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a vizitat luni noul sediu de un miliard de dolari al ambasadei americane la Londra, la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a criticat mutarea reprezentanţei diplomatice, invocând o tranzacţie proastă a administraţiei Barack Obama, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Trump şi-a anulat anterior o vizită la Londra prevăzută cu ocazia deschiderii noii ambasade, afirmând că nu vrea să gireze o tranzacţie proastă încheiată de administraţia Obama, care a vândut sediul vechi pe ‘mărunţiş’.

Citeşte şi: Un turist român a fost ÎMPUŞCAT pe străzile din New York – VIDEO

‘Ambasada chiar va funcţiona’, a declarat ambasadorul Woody Johnson înaintea sosirii lui Tillerson.

Întrebat dacă va exista o ceremonie de inaugurare, ambasadorul Johnson a răspuns: ‘La un moment dat vom face acest lucru, dar nu e nicio urgenţă. O vom face la momentul oportun’.

Decizia de mutare a ambasadei SUA din amplasamentul din Grosvenor Square, din luxoasa zonă Mayfair, pe un teren pe malul sudic al Tamisei a fost convenită în 2008, în timpul preşedinţiei lui George W. Bush.

Citeţte şi: Carles Puigdemont A PLECAT din Bruxelles şi riscă să fie arestat

Steagul american a fost înlăturat în această lună de pe clădirea din Grosvenor Square, unde ambasada americană îşi avea sediul din 1938, într-o zonă cunoscută ca ‘Little America’ în Al Doilea Război Mondial, când tot acolo se afla şi comandamentul militar al generalului Dwight D. Eisenhower.

Noul sediu al ambasadei SUA este o adevărată fortăreaţă situată la o distanţă de cel puţin 30 de metri de clădirile din jur, majoritatea blocuri rezidenţiale de lux, nou construite.

Finanţarea construirii noului sediu, care a costat un miliard de dolari, a fost asigurată prin vânzarea altor proprietăţi americane din Londra. 

Tags: ambasadabarack obamaDonald TrumpDwight D. EisenhowerGrosvenor Squarelondramarea britanieMayfairRex TillersonSUAWoody Johnson
Categorii: Diaspora