X

Human Rights Watch denunţă arestări ‘incredibil de îngrijorătoare’, înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea

Human Rights Watch a calificat sâmbătă drept “incredibil de îngrijorătoare” arestările efectuate de poliţia londoneză înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea, informează AFP, potrivit agerpres.

“Rapoartele privind persoane arestate pentru că au protestat paşnic împotriva încoronării sunt incredibil de îngrijorătoare. Este ceva ce te-ai aştepta să vezi la Moscova, nu la Londra”, a declarat pentru AFP Yasmine Ahmed, responsabila organizaţiei din Marea Britanie.

Citește și : Nivelul ridicat al apei ameninţă un baraj de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Poliţia a arestat ”şase dintre organizatorii noştri şi a confiscat sute de pancarte” inscripţionate cu sloganul ”Not my King” (“Nu este Regele meu”), a declarat un purtător de cuvânt al grupării Republic, ai cărei sute de susţinători erau adunaţi în Trafalgar Square, pe traseul procesiunii.

Preşedintele Republic, Graham Smith, face parte dintre persoanele arestate, a precizat gruparea pe Twitter.

”Acesta este exact motivul pentru care ne aflăm astăzi aici. Pentru că monarhia reprezintă tot ceea ce este în neregulă cu Marea Britanie: privilegii, inegalitate şi lipsă de democraţie”, a declarat pentru AFP Martin Weegman, unul dintre protestatarii împotriva monarhiei.

Citește și : Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden vizitează Arabia Saudită

 

Sutelor de activişti antimonarhie purtând pancarte cu mesajele “Cetăţeni, nu supuşi” şi “Aboliţi monarhia” li s-a răspuns cu un “God save the King” (“Dumnezeu să-l salveze pe Rege”) din partea susţinătorilor regali.

Tags: Charles al III-leaHuman Rights Watchlondramarea britaniemoscovaYasmine Ahmed
Categorii: Diaspora