Hunter Biden a ajutat la obținerea milioanelor de dolari pentru finanțarea unui program militar de cercetare biotehnologică din Ucraina

Publicat:

 

Afirmaţia Moscovei conform căreia Hunter Biden a ajutat la finanțarea unui program de cercetare a „armelor biologice” în Ucraina pentru armata americană este cel puțin parțial adevărată, potrivit noilor e-mailuri obținute exclusiv de DailyMail.com.


Comandantul Forțelor ruse de protecție nucleară, biologică și chimică, a susținut că există o „schemă de interacțiune între agențiile guvernamentale americane și obiectele biologice ucrainene” și a subliniat „finanțarea unor astfel de activități de către structuri apropiate actualei conduceri a SUA, în special fondul de investiții Rosemont Seneca, care este condus de Hunter Biden.’

Comandantul Forțelor ruse de protecție nucleară, biologică și chimică, a susținut că există o „schemă de interacțiune între agențiile guvernamentale americane și obiectele biologice ucrainene” și a subliniat „finanțarea unor astfel de activități de către structuri apropiate actualei conduceri a SUA, în special fondul de investiții Rosemont Seneca, care este condus de Hunter Biden.’

Experții în informații susțin că acuzațiile liderului militar rus au fost un truc de propagandă nebunească pentru a justifica invadarea Ucrainei de către președintele Vladimir Putin și a semăna discordie în SUA.

Dar e-mailurile de la laptopul abandonat al lui Hunter arată că acesta a ajutat la obținerea de milioane de dolari de finanțare pentru Metabiota, un contractant al Departamentului de Apărare specializat în cercetarea bolilor care cauzează pandemii care ar putea fi folosite ca arme biologice.

De asemenea, el a fost cel care a a făcut legătura între Metabiota şi o presupusă firmă de gaze ucrainene corupte, Burisma, pentru un „proiect științific” care implică laboratoare cu un nivel ridicat de biosecuritate din Ucraina.

Și, deși Metabiota este aparent o companie de date medicale, vicepreședintele său i-a trimis un e-mail lui Hunter în 2014, descriind modul în care ar putea „afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia” – un obiectiv neobișnuit pentru o firmă de biotehnologie.

Guvernul rus a susținut o conferință de presă în care a susținut că Hunter Biden a contribuit la finanțarea unui program de cercetare a armelor biologice militare americane în Ucraina. Dar e-mailurile și corespondența obținute de DailyMail.com de pe laptopul abandonat al lui Hunter arată că afirmațiile pot fi adevărate.

Metabiota este un contractant al Departamentului Apărării specializat în cercetarea bolilor cauzatoare de pandemii care ar putea fi folosite ca arme biologice.

În aprilie 2014, vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris lui Hunter un memoriu în care sublinia modul în care ar putea „afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia”. „Îți mulțumesc foarte mult că ţi-ai făcut timp în programul tău intens pentru a te întâlni cu Kathy [Dimeo, directorul Metabiota] și cu mine marți. Ne-a plăcut foarte mult discuția noastră”, a scris Guttieri.

La patru zile după e-mailul lui Guttieri din aprilie 2014, directorul executiv al Burisma, Vadym Pozharskyi, i-a scris lui Hunter dezvăluind că fiul vicepreședintelui de atunci a lansat un „proiect științific” care implică Burisma și Metabiota în Ucraina. „Vă rugăm să găsiți câteva puncte inițiale care să fie discutate în scopul de a analiza potențialul acestui proiect, așa cum ați numit proiectul „Science Ukraine””, a scris Pozharskyi.

Evidențele privind cheltuielile guvernamentale arată că Departamentul Apărării a acordat un contract de 18,4 milioane de dolari companiei Metabiota între februarie 2014 și noiembrie 2016, cu 307.091 de dolari alocați pentru „proiectele de cercetare din Ucraina”.

E-mailurile și datele privind contractele de apărare analizate de DailyMail.com sugerează că Hunter a avut un rol proeminent în a se asigura că Metabiota a putut să-și desfășoare cercetarea agenţilor patogeni la doar câteva sute de mile de granița cu Rusia.

Consilierul Burisma, Vadym Pozharskyi a spus: „Din ce înțeleg, Metabiota a fost un subcontract cu principalul contactor al DoD B&V [Black & Veatch]”, a scris el într-un e-mail în 2014.

Proiectul s-a transformat într-o răspundere de securitate națională pentru Ucraina, când forțele ruse au invadat țara luna trecută.

Metabiota a lucrat în Ucraina pentru Black & Veatch, un contractant american de apărare cu legături strânse cu agențiile de informații militare, care au construit laboratoare securizate în Ucraina care analizau bolile ucigașe și armele biologice.

La începutul acestei luni, oficialii americani au avertizat Congresul că „forțele ruse ar putea căuta să preia controlul” asupra acestor „facilități de cercetare biologică”, stârnind temeri că agenții patogeni mortali și chiar modificați ar putea cădea în mâinile Rusiei.

Hunter și colegii săi de la firma sa de investiții Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) au strâns în mod obișnuit milioane de dolari pentru companiile de tehnologie, în speranța că firmele vor cunoaşte o ascensiune fulminantă și le vor creşte la toţi averile.

Metabiota a fost una dintre acele firme. E-mailurile dintre Hunter și colegii săi discută cu entuziasm despre modul în care monitorizarea datelor medicale de către companie ar putea deveni un instrument esențial pentru guverne și companii care doresc să detecteze focarele de boli infecțioase.

Fiul președintelui și colegii săi au investit 500.000 de dolari în Metabiota prin firma lor Rosemont Seneca Technology Partners.

Ei au strâns câteva milioane de dolari de finanțare pentru companie de la giganți din domeniul investițiilor, inclusiv Goldman Sachs.

Dar e-mailurile arată că Hunter a fost, de asemenea, implicat în mod deosebit în operațiunile Metabiota în Ucraina.

Propunerile lui Hunter către investitori au susținut că nu numai că au organizat finanțare pentru firmă, ci au ajutat-o ​​și să „obțină clienți noi”, inclusiv „agenții guvernamentale în cazul Metabiota”.

El și partenerul său de afaceri Eric Schwerin au discutat chiar despre subînchirierea spațiului de birouri către firmă în aprilie 2014, arată e-mailurile lor.

În acea lună, vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris lui Hunter o notă în care subliniază cum ar putea „afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia”.

„Așa cum am promis, am pregătit nota atașată, care oferă o privire de ansamblu asupra Metabiota, angajamentul nostru în Ucraina și cum ne putem valorifica echipa, rețelele și conceptele pentru a afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia și integrarea continuă în societatea occidentală.’

Fostul ofițer CIA, Sam Faddis, care a analizat e-mailurile de pe laptopul lui Hunter, a declarat pentru DailyMail.com că oferta de a ajuta la afirmarea independenței Ucrainei a fost ciudată pentru un director de biotehnologie.

‘Se ridică întrebarea legitimă, care este scopul real al acestei combinaţii? Este foarte ciudat’, a spus el.

Ministerul rus al Apărării a publicat o diagramă cu săgeți directe care leagă Biden, Soros și Partidul Democrat de biolaboratoarele ucrainene.

Guttieri a avut un rol principal în operațiunile Metabiota în Ucraina, întâlnindu-se cu alți directori ai companiei și cu oficiali militari americani și ucraineni în octombrie 2016 pentru a discuta despre „cooperarea în supravegherea și prevenirea bolilor infecțioase deosebit de periculoase, inclusiv a bolilor zoonotice în Ucraina și țările învecinate”, potrivit unui raport din 2016 al Centrului de Știință și Tehnologie din Ucraina.

La acea vreme, Hunter era membru al consiliului de administrație al companiei ucrainene de gaze Burisma, deținută de fostul oficial guvernamental și presupus corupt miliardar Mikolay Zlochevsky.

La patru zile după e-mailul lui Guttieri din aprilie 2014, directorul executiv al Burisma, Vadym Pozharskyi, i-a scris lui Hunter dezvăluind că fiul vicepreședintelui de atunci a lansat un „proiect științific” care implică Burisma și Metabiota în Ucraina.

‘Ce fel de parteneriat caută Metabiota în Ucraina? De la un potențial jucător neguvernamental de la Kiev? S-au refăcut legăturile cu ministerele respective din Ucraina și, pe baza acesteia, a restabilit finanțarea de la B&V? Sau caută parteneriat în gestionarea proiectelor în Ucraina, PR cu instituțiile guvernamentale de aici, finanțarea proiectelor?’

Faddis a declarat pentru DailyMail.com că încercarea de a determina Metabiota să formeze un parteneriat cu Burisma a fost o revelație nedumerită și îngrijorătoare.

„Tatăl său a fost vicepreședintele Statelor Unite pe vremea aia și responsabil de relațiile cu Ucraina. Așadar, de ce Hunter nu numai că făcea parte din consiliul de administrație al unei firme de gaze ucrainene suspecte, dar i-a și conectat cu o companie care lucrează la cercetarea armelor biologice?’, a spus Faddis.

„Este o încercare evidentă de propagandă rusă de a profita de acest lucru. Dar asta nu schimbă faptul că pare să existe ceva care trebuie explorat aici.

„Poziția DoD (Ministerul Apărării al SUA) este că nu există nimic nefast aici, aceasta este o cercetare de avertizare timpurie a pandemiei. Nu știm sigur că asta e tot ce se întâmpla.

„Dar întrebarea rămâne încă: de ce se află Hunter Biden în mijlocul tuturor acestor lucruri? De ce este fiul vicepreședintelui în centrul acestui lucru – tipul fără abilități vizibile și cu un istoric bogat legat de cocaină?

Pozharsky a spus în e-mailul său către Hunter că a mai întâlnit astfel de proiecte de cercetare biologică în fostul său loc de muncă ca oficial al guvernului ucrainean și a susținut că B&V a lucrat la „proiecte similare sau aceleași” ca și contractul propus pentru Metabiota.

Agenția de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare din SUA (DTRA) a comandat, de asemenea, B&V să construiască un laborator de Nivelul 3 de Siguranță Biologică în Odesa, Ucraina, în 2010, care „a furnizat echipamente și instruire îmbunătățite pentru a identifica în mod eficient, sigur și sigur agenții patogeni deosebit de periculoși”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Astfel de laboratoare sunt folosite pentru „studiul agenților infecțioși sau a toxinelor care pot fi transmise prin aer și pot provoca infecții potențial letale”, spune Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA.

B&V a primit încă un contract pe cinci ani de 85 de milioane de dolari în 2012.

Într-un e-mail din mai 2014, partenerul RSTP Schwerin a sugerat: „Există, evident, niște sinergii potențiale reale între munca soțului lui Xiaoying la CDC și ceea ce face Metabiota. Altceva la care te face să te gândești”

Într-un alt semn al legăturilor strânse dintre Metabiota și Departamentul Apărării, partenerul de afaceri RSTP al lui Hunter, Rob Walker, a spus că „ar fi cerut ca un prieten să se adreseze DoD”, pentru a demonstra buna credință a companiei potențialilor investitori, Goldman Sachs și Morgan Stanley, în octombrie 2014.

Într-un alt semn al legăturilor strânse dintre Metabiota și Departamentul Apărării, partenerul de afaceri RSTP al lui Hunter, Rob Walker, a spus că „ar fi cerut ca un prieten să se adreseze DoD în jos”, pentru a dovedi buna credință a companiei potențialilor investitori. Goldman Sachs și Morgan Stanley în octombrie 2014.

RSTP a fost o subsidiară a Rosemont Capital, o companie de investiții fondată de Hunter și fiul vitreg al fostului secretar de stat John Kerry, Chris Heinz, în 2009.

Metabiota are, de asemenea, legături strânse cu Institutul de Virologie din Wuhan (WIV), suspectat a fi sursa focarului de COVID-19.

WIV a fost un punct fierbinte pentru cercetările controversate privind „câștigarea funcției” care pot crea viruși super-puternici.

Oamenii de știință chinezi au desfășurat cercetări cu privire la coronavirusuri la WIV, lucrând alături de o organizație susținută de SUA EcoHealth Alliance, care de atunci a atras un control intens asupra cercetării sale asupra coronavirusului de la pandemia COVID-19.

Cercetătorii de la institutul Wuhan, Metabiota și EcoHealth Alliance au publicat împreună un studiu în 2014 privind bolile infecțioase de la lilieci din China, care notează că testele au fost efectuate la WIV.

Shi Zhengli, directorul WIV al Centrului pentru Boli Infecțioase Emergente, care a fost numită „doamna lilieci” pentru rolul său central în cercetarea coronavirusului liliecilor din laborator, a contribuit la lucrare.

Metabiota este partener oficial al EcoHealth Alliance din 2014, potrivit site-ului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.