Hunter, fiul lui Joe Biden, va fi ŢINTA primordială a anchetei din Congresul american

Publicat:

  • Republicanul James Comer va conduce anchetele dacă GOP va recâştiga majoritatea în Camera Reprezentaţilor
  • El este pregătit să fie președintele Comisiei pentru Supraveghere și Reformă
  • Acesta spune că Hunter și asociații săi de afaceri au multe întrebări la care să răspundă
  • Comer l-a numit pe Hunter un „risc pentru securitatea națională” și un „escroc” care „vinde acces”
  • El a adăugat că americanii nu mai văd scandalurile Hunter ca pe o teorie a conspirației
  • Narațiunea a fost că Hunter a făcut de capul lui și Joe Biden nu ştia despre afacerile acestuia
  • „Cred că ceea ce vedem acum este că nu este complet adevărat”, a adăugat el

Congresmanul de Kentucky, care va conduce investigațiile republicane în cazul în care GOP își va reveni la şefia Camerei în 2022, îl aliniază pe Hunter Biden și „familia criminală Biden” drept una dintre principalele ținte.

Republicanul James Comer, care este pregătit să preia funcția de președinte al Comitetului pentru Supraveghere și Reformă, spune că fiul președintelui și asociații săi de afaceri au multe întrebări la care trevuie să răspundă cu privire la tranzacțiile și taxele sale externe.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl face PRAF pe Putin: ‘Se află într-o stare de negare!’ – Black News

El spune că Casa Albă va fi, de asemenea, presată dacă președintele a știut despre vreuna dintre tranzacții și consideră că alegătorii americani ajung acum la faptul că scandalul Hunter nu este o „teorie a conspirației” și pun la îndoială etica și transparența administrației.

Comer l-a numit pe Hunter un „risc pentru securitatea națională” și un „escroc” care și-a construit „modelul de afaceri” pe „vânzarea accesului la tatăl său” și consideră că democrații îl văd ca pe o problemă care la alegerile midterms.

Până mai ieri secretar de presă la Casa Albă, Jen Psaki, a negat în mod constant că Biden a vorbit cu fiul său despre afacerile sale și s-a referit la Departamentul de Justiție când a fost întrebată despre ancheta din Delaware privind infracțiunile fiscale, spălarea banilor și lobby-ul ilegal pentru clienții străini.

De asemenea, ea a refuzat să răspundă la întrebări pe motiv că nu Hunter nu lucrează pentru administrația Biden.

Republicanii sunt în prezent minoritari în Congres, dar sondajele sumbre și problemele tot mai mari pentru președintele Biden și democrați indică faptul că aceștia își vor relua şefia cel puțin în Camera Reprezentanţilor la alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Comer și colegii săi sunt gata să se apuce de lucru imediat ce preiau conducerea comitetelor și îi ţinteşte pe Hunter, pe partenerii săi de afaceri și potențial personalul din administrație.

Într-un interviu acordat DailyMail.com în biroul său Congresului din clădirea Rayburn, Comer a spus: „Naraţiunea a fost de-a lungul timpului că Hunter era singur și Joe Biden nu era interesat sau nu cunoștea nimic din ceea ce făcea fiul său în afaceri.

„Cred că ceea ce vedem acum este că nu este complet adevărat.

Comer a mai spus că i-au cerut partenerului de afaceri al lui Hunter, Eric Scherwin, să ofere informații despre relațiile de afaceri și vizitele sale la Casa Albă în timp ce Joe era vicepreședinte.

Înregistrările Casei Albe arată că Schwerin a vizitat reşedinţa prezdenţială de 27 de ori în timpul administrației lui Barack Obama în 2016.

Comer a spus că nu a auzit nimic de la Schwerin, dar „cu cât punem mai multe elemente împreună, cu atât mai mult arată că există un model. Aceasta este familia criminală Biden.’


„Hunter relaționează întotdeauna cu țări care nu ne simpatizează, bogate în resurse de energie și cu interese care ar fi contrare intereselor americane.

„Se reflectă în politicile lui Joe Biden de a interzice forajul în America și de a îngreuna obținerea unui permis de foraj.

„Este Joe Biden compromis de o energie ucraineană sau de oligarhii ruși sau de China comunistă?

— Acestea sunt întrebări legitime. Hunter Biden este un risc pentru securitatea națională.

„De aceea vom continua să încercăm să punem totul împreună. Și sincer, nu ne așteptăm să obținem foarte multă cooperare de la Casa Albă.

„(Americanii) încep să realizeze că Joe Biden a avut mult mai multe cunoștințe și interacțiuni cu Hunter și partenerii săi de afaceri decât au sugerat ei de-a lungul timpului.

„Deci cred că americanii încep să fie și mai frustrați de Joe Biden.

„Nu numai că ei pun la îndoială acum eficacitatea politicilor sale, ci îi pun la îndoială etica și veridicitatea.

Comer a spus că, dacă republicanii vor învinge, așa cum s-a prezis, în noiembrie, „cu siguranță îl vor invita pe Hunter în comitet într-un fel”.

„Dacă apare sau nu, va depinde de unde mergem din acel moment”, a recunoscut el.

Dar aș spune că ar fi o presupunere sigură că Comitetul de Supraveghere al Camerei va avea câțiva dintre foștii parteneri de afaceri ai lui Hunter.

El a spus că oricine a avut „o tranzacție financiară majoră cu Hunter”, va fi rugat să vină la un interviu sau să depună mărturie.

Comer a extins apoi zonele specifice și ofertele Hunter pe care le vor analiza republicanii dacă vor prelua ciocanul în Cameră.

„Suntem îngrijorați de ceea ce s-a întâmplat cu afacerea cu minele din Congo”.

El se referă la modul în care o firmă de investiții fondată de Hunter a ajutat o companie chineză să cumpere una dintre cele mai bogate mine de cobalt din Congo de la o companie americană pentru 3,8 miliarde de dolari.

Fiul președintelui a fost unul dintre cei trei americani care s-au alăturat partenerilor chinezi în înființarea Bohai Harvest RST Equity Investment Fund Management Company, sau BHR, în 2013.

Americanii au controlat 30% din companie și au făcut investiții de succes care au culminat cu ajutorul Chinei Molybdenum să achiziționeze mina de cobalt Tenke Fungurume din Congo de la compania americană Freeport-McMoRan în 2016.

A urmat avertismentele lui Joe Biden că China și-ar putea folosi dominația asupra cobaltului extras pentru a perturba dezvoltarea vehiculelor electrice în America, care este o parte centrală a planului său de a lupta împotriva schimbărilor climatice.

„Suntem cu siguranță îngrijorați de Burisma și Ucraina și avem o mulțime de întrebări cu privire la Yelena Baturina, soția fostului primar al Moscovei, acum un mare oligarh ”.

În 2020, un raport al republicanilor din Senat a susținut că Baturina a dat 3,5 milioane de dolari unei companii co-fondate de Hunter numită Rosemont Seneca Thorton, ca parte a unui „acord de consultanță”.

Baturina este unul dintre puținii oligarhi ruși care nu au fost sancționați de administrația Biden, stârnind întrebări republicanilor dacă nu cumva primește tratament preferențial.

Psaki a răspuns că nu a existat „nicio confirmare” a afirmațiilor republicanilor din Senat și a subliniat că Biden „a continuat să sancționeze oligarhii mai mult decât am sancționat vreodată în trecut, așa că nu sunt sigur că este un conflict de interese”.

Yevtushenkov deținea o companie care, se pare, a furnizat forțelor lui Putin drone folosite pentru bombardamente mortale în Ucraina și deținea până anul trecut contractantul cheie de apărare rus RTI.

E-mailurile arată că fiul președintelui și partenerii săi de afaceri îl curtau pe Yevtushenkov pentru o investiție în compania lor imobiliară în 2012 și 2013.

„Motivul pentru care facem asta nu este politic”, a adăugat Comer. „Ne aflăm acum într-un punct în care ne temem că președintele a fost compromis de afacerile umbrite ale lui Hunter”.

„Problema este că democrații știu că există o problemă cu Hunter Biden”.

„Nu îl poți compara pe Hunter Biden cu copiii lui Trump, ceea ce ei (democrații) au încercat să facă. Copiii lui Trump sunt oameni de afaceri credibili.

În timpul președinției lui Trump, democrații au continuat să facă eforturi pentru ca copiii săi să fie investigați pentru tranzacții externe și presupuse legături între afacerile lor și guvern, dar o anchetă nu s-a materializat niciodată.

Republicanii cred că cererea democraților de a investiga familia Trump este doar unul dintre numeroasele motive pentru care Hunter este o țintă legitimă.

„Hunter Biden este un escroc. El vinde accesul la tatăl său. Așa și-a cuprins modelul de afaceri’, a adăugat Comer.

„Sunt prea multe cazuri acum de conflicte de interese. Un exemplu ar fi faptul că fratele lui Joe, James, a fost vizat de SARS (Rapoarte de activitate suspectă). Și eu provin din mediul bancar.’

În aprilie, CBS News a dezvăluit că un total de 150 de tranzacții ale lui James și Hunter au fost semnalate ca fiind „ÎNGRIJORĂTOARE”. Aceste steaguri sunt cunoscute sub numele de SARS.

Au fost supuși unei revizuiri, deși rezultatul acelor recenzii nu a fost împărtășit.

James Biden, în vârstă de 72 de ani, a primit 65.000 de dolari pe lună de la grupul de consultanță legat de China pe tot parcursul anului 2018, în valoare totală de 780.000 de dolari. Banii au fost dați grupului său Lion Hall.

Între timp, aceeași firmă – care are legături cu partidul comunist de guvernământ din China – i-a plătit lui Hunter 100.000 de dolari pe lună pentru același an, precum și o primă de 500.000 de dolari – ceea ce înseamnă că a câștigat 1,7 milioane de dolari de la acea firmă în 2018.

„Nimeni nu primește mai mult de un fișier SARS”, a spus Comer. — Au avut zeci și zeci. Acolo este preocupată banca că ați putea spăla bani. Aveți depozite sau retrageri excesive de numerar.

„Zezi și zeci de rapoarte de activitate suspectă depuse împotriva diferitelor conturi bancare.

„Există îngrijorări legitime. Știm că Hunter este investigat pentru evaziune fiscală.

„Dacă există 5 milioane de dolari pe care Joe Biden nu le-a raportat cu privire la impozitele sau dezvăluirile sale financiare, aceasta este o încălcare a legii federale”.

O analiză DailyMail.com a înregistrărilor financiare ale președintelui dezvăluie că acesta a declarat venituri cu aproape 7 milioane de dolari mai mult în declarațiile sale fiscale decât a făcut-o în rapoartele sale de transparență guvernamentale.

O parte din această diferență poate fi explicată cu salariile câștigate de prima doamnă Jill Biden și cu alte sume care nu sunt cerute în rapoartele sale – dar încă lasă 5,2 milioane de dolari câștigați de compania lui Joe și care nu sunt enumerate în rapoartele sale de transparență.

E-mailurile au mai dezvăluit că Joe a fost de acord să plătească taxele legale ale lui Hunter cu o companie controlată de guvernul chinez, iar analiza a stârnit noi întrebări cu privire la dacă președintele a primit bani de la o societate străină înainte de a prelua mandatul.

„Cred că poporul american începe să vadă că aceasta nu este o teorie a conspirației a lui Adam Schiff împotriva președintelui”, a adăugat Comer, referindu-se la congresmanul democrat din California, care a fost cercetat pentru că a promovat dosarul dezmințit Steele.

„Aceasta este o informație legitimă, bazată pe fapte. Îl face pe Hunter un risc de securitate națională, care ar putea să-l pună pe Joe Biden într-o poziție compromisă atât împotriva Chinei, cât și a Rusiei, două țări de care trebuie să ne ferim în Congres chiar acum.

Citeşte şi: Al treilea suspect în asasinarea preşedintelui haitian a fost arestat în SUA – Black News

Republicanii au cerut numirea unui procuror special care să preia ancheta din Delaware asupra lui Hunter.

Comer a spus că această mișcare le va pune beţe în roate republicanilor care vor să-l aducă pe Hunter în fața comitetului, dar nu le va opri investigațiile.

„Dacă procurorul general Merrick Garland numește un consilier special, nu cred că vor face altceva decât să epuizeze ceasul. Așa că vom continua să cercetăm și să investigăm, iar când vom găsi ceva care este în interesul poporului american, îi vom anunța”.

Într-un interviu separat pentru DailyMail.com, colegul republican al lui Comer din Senat, Bill Hagerty, a spus că ar saluta numirea unui procuror special numit pentru a ajuta la menținerea lui Hunter în afara influenţei de la Casa Albă.

„Deoarece avem acest tip de corupție care se desfășoară în ochii presei, cred că Joe Biden devine o responsabilitate și mai mare față de Partidul Democrat”, a spus el pentru DailyMail.com.

Hagerty a spus că o altă opțiune pentru o anchetă a Congresului ar fi formarea unui grup special în stilul Comitetului din 6 ianuarie.

„Aș pune fiecare oficial să discute această investigație în fața comitetului pentru a ne explica ce au găsit, care sunt dovezile. Vrem să vedem materiile prime’, a spus el.

„Cu siguranță mi-ar plăcea să-l văd aici în Senat, sub o comisie jurisdicțională sau sub o comisie specială, pentru că mi-ar plăcea să fiu cel care să întreb: ce știa președintele? Și când a știut?

El a mai spus că nu va exclude democrații să se alăture unei investigații a Congresului asupra lui Hunter, în încercarea de a crea o ruptură clară cu familia Biden înainte de alegerile prezidențiale din 2024, pe măsură ce popularitatea lui Joe este în picaj.

În aprilie, șeful de cabinet al lui Biden, Ron Klain, a apărut la ABC This Week și a spus că președintele este „încrezător” că Hunter „nu a încălcat legea”.

În timpul interviului său televizat, Klain a negat vehement că Casa Albă a contactat Departamentul de Justiție în legătură cu ancheta din Delaware.

„Desigur, președintele este încrezător că fiul său nu a încălcat legea”, a spus Klain.

„Dar cel mai important, așa cum am spus, este o chestiune care urmează să fie decisă de Departamentul de Justiție, de procesul legal. Este ceva în care nimeni de la Casa Albă nu este implicat.

Klain a fost, de asemenea, întrebat despre un raport recent al Washington Post (WP), care a dezvăluit că entitățile controlate de Hunter și unchiul său James Biden au fost plătite cu aproape 5 milioane de dolari pe parcursul a 14 luni de către o firmă energetică chineză.

Plățile ar fi început în 2017 și au fost făcute de CEFC China Energy, o companie cu legături strânse cu guvernul comunist din Beijing.

În raportul său, WP a citat înregistrările guvernamentale recent dezvăluite, extrasele bancare și e-mailurile obținute de pe hard disk-ul laptopului lui Hunter.

„Președintele este încrezător că familia lui nu a depășit nicio limită etică?” a întrebat gazda George Stephanopoulos în emisiune.

Klain a răspuns: „George, președintele este încrezător că familia lui a făcut ceea ce trebuie”.

Nu a apărut încă nicio dovadă concludentă că Joe a profitat de pe urma vreunei tranzacții de afaceri ale lui Hunter.

Dar potențiala discrepanță în dosarele financiare ale președintelui și presupusele sale legături cu proiectele chineze ale lui Hunter ridică întrebări îngrijorătoare cu privire la de unde provin cei 5.180.071 de dolari nejustificați.

Poveștile despre Hunter și infamul laptop – care conțineau mai multe fotografii și referiri la dependența lui de droguri – au fost limitate la câteva instituții media până când New York Times și Washington Post i-au confirmat autenticitatea la începutul acestui an.

DailyMail.com a autentificat laptopul cu un an întreg mai devreme și a fost prima – și singura – organizație de știri care a verificat public conținutul său folosind analize de experți.

În martie trecut, DailyMail.com a angajat experți de top în criminalistică cibernetică de la Maryman & Associates pentru a examina hard disk-ul pentru a-i determina autenticitatea.

Fondatorul companiei, Brad Maryman, a fost un veteran de 29 de ani al FBI, a fost ofițer șef de securitate a informațiilor și a fondat unitatea de criminalistică cibernetică a biroului. Partenerul său, Dr. Joseph Greenfield, este profesor asociat la Universitatea din California de Sud și a ajutat la redactarea programului lor de licență în informații și operațiuni cibernetice.

După o analiză amplă a hard disk-ului, Greenfield și Maryman au produs un raport pentru DailyMail.com în care detaliază constatările lor.

„Stampele de timp ale sistemului de operare par a fi autentice și nu au fost găsite dovezi care să sugereze că marcajele temporale sau datele au fost modificate sau fabricate”, se arată în raport.

„Nu s-au găsit indicii care să sugereze că datele au fost fabricate”.

De atunci, DailyMail.com a dezvăluit o serie de povești îngrijorătoare bazate pe materialul scandalos de pe laptop, care ajung în centrul anchetei FBI despre presupusele eschivări a impozitelor lui Hunter, lobby-ul străin și suspectele operaţiuni de spălare de bani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026

Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026 Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu...

Colaboratorii SFS consultă contribuabilii din țară

Colaboratorii SFS consultă contribuabilii din țară Angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) continuă vizitele în localitățile din toată țara în vederea consultării și deservirii contribuabililor. Citește...

Președinția are panouri solare pe acoperiş

Președinția are panouri solare pe acoperiş Un sistem de panouri fotovoltaice a fost instalat pe acoperișul clădirii Președinției Republicii Moldova, cu suportul Agenției SUA pentru...

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani Prezenţa la alegerile generale din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.