‘I-AM GĂSIT!’ Putin spune că i-a identificat pe cei doi suspecți în cazul Skripal

Publicat:

Rusia le-a identificat pe cele două persoane suspectate de Londra că i-au otrăvit cu un agent neurotoxic pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Anglia, a anunţat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, care a dat însă asigurări că este vorba de “civili”, şi nu de agenţi ai serviciului militar de informaţii, aşa cum susţin autorităţile britanice, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Ştim despre cine este vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt”, a declarat Putin la un forum economic la Vladivostok, în Extremul Orient rus.


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

“Sunt civili, bineînţeles”, a adăugat el. “Vă asigur că nu există nimic criminal” în legătură cu ei, mai spus liderul de la Kremlin.

Conform Londrei, atacul a fost comis de doi “ofiţeri” ai GRU (serviciul secret al armatei ruse), identificaţi de poliţia britanică drept cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume despre care poliţia crede totuşi că sunt nume de împrumut. Ei fac obiectul unui mandat de arestare emis de autorităţile britanice.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

Încă de la început, Marea Britanie acuză Moscova că se află la originea acestui atac, care a declanşat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident.

Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au supravieţuit atacului, la fel şi poliţistul contaminat după ce le-a acordat ajutor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.