Iacutia: Oamenii de știință efectuează autopsia unui cadavru de lup din permafrost vechi de 44.000 de ani

Publicat:

Iacutia: Oamenii de știință efectuează autopsia unui cadavru de lup din permafrost vechi de 44.000 de ani

În regiunea Iacutia din nord-estul îndepărtat al Rusiei, oamenii de știință locali efectuează autopsia unui lup înghețat în permafrost de aproximativ 44 000 de ani, o descoperire despre care spun că este prima de acest fel. Găsit întâmplător de localnici în districtul Abiiskii din Iacutia în 2021, corpul lupului este examinat abia acum în mod corespunzător de oamenii de știință, scrie Reuters.

Reuters / Oamenii de știință efectuează autopsia unui lup antic, înghețat în permafrost timp de peste 44 000 de ani și găsit de localnicii din Yakutia, în laboratorul Universității Federale de Nord-Est din Yakutsk, Rusia, 18 iunie 2024
Sursa: Reuters / Oamenii de știință efectuează autopsia unui lup antic, înghețat în permafrost timp de peste 44 000 de ani și găsit de localnicii din Yakutia, în laboratorul Universității Federale de Nord-Est din Yakutsk, Rusia, 18 iunie 2024

„Aceasta este prima descoperire din lume a unui prădător din Pleistocenul târziu”, a declarat Albert Protopopov, șeful departamentului pentru studiul faunei mamuților din cadrul Academiei de Științe din Yakutia.


Citește și: Michael Douglas, invitat de onoare la Festivalul Deauville

„Vârsta sa este de aproximativ 44.000 de ani și nu au mai existat astfel de descoperiri până acum”, a spus Protopov. Situată între Oceanul Arctic și Extremul Orient Arctic al Rusiei, Iacutia este o regiune vastă de mlaștini și păduri cu o suprafață de circa 6 ori mai mare decât a Franței, acoperită în proporție de aproximativ 95% de permafrost.

Permafrost este un termen care definește solurile înghețate tot timpul anului la o adâncime între 2 și 15 m.

Se știe că temperaturile de iarnă din regiune coboară până la minus 64 de grade Celsius.

„De obicei, animalele erbivore sunt cele care mor, rămân blocate în mlaștini, îngheață și ajung la noi ca întreg. Aceasta este prima dată când a fost găsit un carnivor mare”, a mai declarat Protopopov.

Deși nu este neobișnuit să găsești carcase de animale vechi de milenii îngropate adânc în permafrost, care se topește încet din cauza schimbărilor climatice, lupul este special, a spus Protopopov.

„Era un prădător foarte activ, unul dintre cei mai mari. Puțin mai mic decât leii de peșteră și urșii, dar un prădător foarte activ, mobil și era, de asemenea, un necrofag”, a adăugat el.

Pentru Artiom Nedolujko, directorul de dezvoltare al laboratorului de paleogenetică de la Universitatea Europeană din Sankt Petersburg, rămășițele lupului oferă o perspectivă rară asupra Iacutiei de acum 44.000 de ani.

„Scopul principal este să înțelegem cu ce se hrănea acest lup, cine era și cum se leagă de acei lupi antici care locuiau în partea de nord-est a Eurasiei”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa O tânără de 24 de ani a fost condamnată la 4 ani de...

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie În cadrul ședințelor plenare din luna iunie Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative. În aceeași perioadă,...

Ponderea Rusiei în comerţul UE a continuat să scadă

Ponderea Rusiei în comerţul UE a continuat să scadă Aproape jumătate din gazele naturale în stare gazoasă importate de UE au venit din Norvegia (46,6%)...

Ambrozia! Bătaia de cap pentru alergici

Ambrozia! Bătaia de cap pentru alergici În această perioadă, persoanele alergice la polenul de ambrozie trăiesc un adevărat coșmar. În ultima perioadă, a crescut considerabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.