Iarna grea a blocat peste 200 de şoferi pe principala autostradă din Scoţia – VIDEO

Publicat:

Peste 200 de automobilişti au fost blocaţi în cursul nopţii pe autostrada M74 din Scoţia, din cauza ninsorii puternice şi a gheţii care au făcut ca traficul să se deruleze în condiţii periculoase, relatează miercuri Press Association, potrivit agerpres.

Zeci de şcoli au fost închise în unele părţi ale Scoţiei, vremea potrivnică afectând şi transportul public.


Citeşte şi: Un preot pedofil rus, condamnat la 14 ani de închisoare într-un lagăr din Siberia

Traffic Scotland a închis o secţiune a autostrăzii în Lanarkshire, în ambele direcţii, din cauza condiţiilor vitrege care s-au menţinut timp de mai multe ore în cursul nopţii, cozile de maşini întinzându-se 19 kilometri spre sud şi 11 kilometri spre nord la un moment dat.

Echipe de salvare montane au fost mobilizate pentru a verifica starea şoferilor, dintre care mulţi au fost blocaţi în autovehicule timp de mai multe ore după ce ninsori puternice au căzut în zonă de marţi seara şi până în primele ore ale zilei de miercuri.

Poliţia a calificat incidentul drept “critic”, precizând că peste 200 de persoane au fost blocate.

Transport Scotland a anunţat că M74 este în prezent deschisă în ambele direcţii, dar a precizat că condiţiile rămân dificile după “o noapte foarte grea”.

Superintendentul şef Stewart Carle a declarat pentru BBC Good Morning Scotland: “Au fost scoase pe drumuri sărăriţele şi plugurile şi folosim maşini grele de salvare pentru ajuta la tractarea camioanelor blocate dar va fi un proces de lungă durată iar dacă vremea se va înrăutăţi din nou, ţineţi-vă la curent, am putea transmite un mesaj de evitare a deplasării pe M74”.

Toate şcolile din regiunea Borders au fost închise din cauza vremii nefavorabile, în timp ce în regiunea istorică Highlands au suspendat activităţile 15 şcoli secundare, 58 de şcoli primare şi 44 de creşe.

Citeşte şi: Un fost agent CIA a fost arestat pentru păstrarea de documente ULTRAsecrete

În jur de 20 de şcoli din Dumfries şi Galloway şi 28 de şcoli şi creşe din South Lanarkshire sunt de asemenea închise.

Meteorologii au emis avertismente pentru gheaţă şi zăpadă pentru mare parte din provincia britanică care sunt valabile până vineri.

Un strat de peste 36 cm de zăpadă s-a depus la Eskdalemuir, Dumfries şi Galloway, la Glenanne s-au înregistrat 23 cm, în timp ce în Tulloch Bridge, din comitatul Inverness, s-a raportat un strat de 21 cm de zăpadă peste noapte, cu temperaturi de până la – 4 grade Celsius.

În alte regiuni din Anglia şi Ţara Galilor, mercurul din termometre nu a urcat peste 2 grade Celsius.

Meteorologul Alex Burkill a declarat: “Au existat multe ninsori puternice, în special în Scoţia. O mare parte din Marea Britanie este vizată de avertismente de zăpadă şi gheaţă în această zi”.

El a precizat că miercuri vântul va bate cu putere, iar acest lucru ar putea aduce ninsori asupra unor părţi din Scoţia şi a nordului Angliei.

Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

Meteorologii avertizează că vânturile ar putea atinge viteze de 112 km/h în nordul Angliei, miercuri seară, şi s-ar putea forma chiar o nouă furtună.

“Condusul pe timp de iarnă este o chestiune de bun simţ şi şoferii trebuie să se întrebe cu adevărat dacă trebuie să meargă cu maşina când condiţiile sunt atât de vitrege. Dacă urcaţi la volan, trebuie să vă asiguraţi că maşina dvs. este pregătită corespunzător pentru condiţiile de drum, având suficient combustibil, haine călduroase, mâncare şi apă pentru eventualitatea în care sunteţi întârziaţi pentru mai multe ore”, a precizat poliţia într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.