X

Iarnă grea în Japonia. Zeci de curse aeriene şi feroviare au fost anulate

Tokyo se confruntă luni cu căderi abundente de zăpadă, din cauza cărora postul public de televiziune nipon i-a îndemnat pe locuitorii dependenţi de muncă din capitala Japoniei să plece acasă mai devreme. De asemenea, zeci de curse aeriene şi feroviare au fost anulate, în urma unei alerte a Agenţiei meteorologice japoneze, prima de acest tip ce a fost emisă după o pauză de patru ani, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Căderi intense de zăpadă sunt aşteptate în această seară” în Tokyo, a declarat directorul serviciului de meteorologie, Tsumoru Matsumoto, care a adăugat că “zăpada ar putea să afecteze transportul în comun” în orele de vârf ale traficului de seară din metropola niponă.

Citeşte şi: Carles Puigdemont A PLECAT din Bruxelles şi riscă să fie arestat

Potrivit Reuters, la Tokyo a început să ningă luni dimineaţă, unde s-a acumulat un strat consistent de zăpadă. Meteorologii japonezi preconizează că ninsorile vor înceta la începutul zilei de marţi.

Agenţia meteorologică niponă emite o alertă de căderi abundente de zăpadă atunci când există temeri legate de producerea unor pagube materiale şi a unor perturbări ale circulaţiei de călători.

Nordul Japoniei este obişnuit cu căderile abundente de zăpadă, însă astfel de condiţii sunt rare la Tokyo.

În capitala japoneză, care se află la aceeaşi latitudine cu oraşul american Raleigh din statul american Carolina de Nord, ninge în medie o dată pe an. De această dată, specialiştii se aşteaptă ca zăpada să se acumuleze într-un strat consistent, în loc să se topească cu rapiditate, aşa cum se întâmplă de obicei.

“La Tokyo, am emis un avertisment pentru zăpezi abundente pe baza unei previziune de acumulare a unui strat de peste 10 centimetri într-un interval de 12 ore”, a explicat pentru AFP Sakiko Nishioka, un reprezentant al Agenţiei naţionale de meteorologie. În regiunile nordice ale ţării, grosimea stratului de zăpadă care necesită emiterea unei alerte este fixată la un nivel mai ridicat.

Mai multe companii feroviare şi aeriene şi-au anulat cursele din şi spre Tokyo. În urmă cu două săptămâni, sute de persoane au rămas captive pe timpul nopţii într-un tren blocat în nordul Japoniei din cauza zăpezii abundente.

Citeşte şi: Grav accident feroviar în Sydney. Cel puţin 16 oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

Postul naţional de televiziune din Japonia (NHK) a difuzat şi un set detaliat de recomandări pentru rezidenţii din Tokyo. NHK îi îndeamnă pe japonezi să poarte cizme cu riduri pronunţate, să plece mai devreme de la locul de muncă şi să nu meargă cu mâinile în buzunarele hainelor de iarnă, pentru a evita astfel să alunece şi să cadă.

Agenţia meteorologică niponă a emis cel mai recent o astfel de alertă pentru capitala Japoniei în februarie 2014. În acea iarnă, stratul de zăpadă a atins la Tokyo grosimea de 27 de centimetri.

Tags: Japonianinsoaretokyozăpadă
Categorii: Știrile zilei