Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub zăpezi

Publicat:

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub nămeți

Iubitorii sporturilor de iarnă din Australia pot să-și scoată schiurile și snowboardurile din dulapuri mai devreme anul acesta. O furtună de zăpadă generoasă a cuprins stațiunile de schi din sud-estul țării, transformând peisajul într-un paradis alb imaculat, potrivit The Guardian.

Managerul de marketing al stațiunilor Mt Buller și Mt Stirling, David Clark, a declarat că zăpada „nu contenește să cadă”, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Este fantastic, a început să ningă vineri seară și nu s-a oprit”, a spus el. „Acum este momentul perfect să veniți – sunt cele mai bune condiții pe care le-am văzut până acum.”

Stațiunea a primit 22 cm de zăpadă sâmbătă dimineață, cu încă 15 cm acumulați pe parcursul zilei, iar prognozele anunță și mai multe precipitații.

Cu siguranță vom avea zăpadă până în octombrie”, a adăugat Clark.

Nici alte stațiuni celebre nu au dus lipsă de fulgii albi. Mount Hotham a strâns 31 cm de zăpadă în 24 de ore, ajungând la capacitate maximă și fiind nevoită să închidă accesul vizitatorilor de o zi. Mai spre nord, Thredbo s-a trezit sub o pătură de 27 cm de zăpadă, ajungând la un total de 43 cm în ultimele șapte zile.

Întreg muntele și satul sunt acoperite cu o pătură groasă de zăpadă proaspătă, creând scene hivernale magice”, a declarat purtătorul de cuvânt al stațiunii.

Viscolul a sosit vineri, 19 iulie 2024, aducând ninsori abundente, condiții de viscol și vânturi puternice. Experții prognozează că acest sistem de presiune scăzută ar putea aduce încă 50 cm de zăpadă în următoarele 10 zile.

În stațiunea vecină, Perisher, s-au acumulat de 25 cm de zăpadă peste noapte, cu încă 80 cm așteptați sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al Vail Resorts a declarat că frontul rece care se deplasează rapid se așteaptă să aducă „cea mai semnificativă ninsoare a anului”.

Falls Creek, din nord-estul Victoriei, a primit un strat impresionant de 45 cm de zăpadă în doar 24 de ore, care se adaugă peste stratul existent de 33 cm de zăpadă.

Șefa departamentului de marketing și experiență pentru vizitatori de la Falls Creek Alpine Resort, Sarah Watt, a îndemnat vizitatorii să își facă rezervări din timp pentru a prinde locuri.

Frontul rece care se deplasează prin Australia de Sud spre Victoria, New South Wales și Queensland a adus ploi, temperaturi scăzute record, zăpadă și condiții de viscol.

Meteorologii de la Mountain Watch se așteaptă să se mai acumuleze încă un strat de 82 cm de zăpadă în următoarele șapte zile, în timp ce Snowatch prognozează 78 cm pentru următoarele două săptămâni.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

O avertizare de vreme severă a fost în vigoare pentru Sydney din cauza vântului care se întețește, aducând condiții asemănătoare viscolului în zonele cu ninsori. La Mt Buller, au fost raportate rafale de până la 100 km/h.

În unele zone din Queensland s-au înregistrat temperaturi scăzute record peste noapte, de -0,6 sâmbătă dimineața, un record al ultimulor 22 de măsurători.

Frontul rece era de așteptat să treacă în următoarele zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 22 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 22 iulie în Istorie 22 iulie este a 203-a zi a calendarului gregorian și a 204-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 22 iulie 2024 

Horoscop 22 iulie 2024  Începutul de săptămână vine cu propuneri de avansare pentru unii nativi. Atenţie însă pe ce acte vă puneţi semnătura, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: ‘Îți oferă doar ceea ce ai nevoie’

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: 'Îți oferă doar ceea ce ai nevoie' Lansat în primăvara lui 2024, noul model...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.