X

Iațeniuc: Vizita lui Putin în Mongolia – o nouă palmă adusă sistemului de drept internațional

Iațeniuc: Vizita lui Putin în Mongolia – o nouă palmă adusă sistemului de drept internațional

Politicianul ucrainean Arsenii Iațeniuc a criticat dur recenta vizită a lui Vladimir Putin în Mongolia, calificând-o drept o „palmă adusă sistemului de drept internațional”.

Mongolia, care a ratificat Statutul Curții Penale Internaționale (CPI) în 2002 și a obținut un judecător în cadrul acestei instituții anul trecut, avea obligația de a-l aresta pe Putin, considerat un criminal de război.

„Vizita lui Putin la strămoșii săi și consimțământul mongolilor pentru această vizită, cu garanții că nu va fi arestat, demonstrează încă o dată că tiranii au transformat dreptul internațional într-o stare de nelegiuire,” a declarat Iațeniuc.

El a subliniat că aceste acțiuni transmit un mesaj clar aliaților lor că pot comite crime împotriva umanității fără a se teme de responsabilitate. Iațeniuc a concluzionat: „Dreptul internațional funcționează doar atunci când Justiția are în mâinile sale nu doar o sabie, ci și HIMARS, ATACMS, F-16, toată muniția necesară și permisiunea de a folosi armele fără restricții pentru apărarea Ucrainei.”

Tags: IațeniucMongoliaopiniepoliticPutinucrineanvizita
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei