X

Igor Boțan îl sfătuieşte pe Stoianoglo ‘să reziste până la capăt’

Igor Boțan îl sfătuieşte pe Stoianoglo ‘să reziste până la capăt’

Politologul Igor Boțan a venit cu un comentariu în legătură cu decretul prezidențial privind revocarea lui Alexandr Stoianoglo din funcţia de procuror general. Acesta îl sfătuiește pe Stoianoglo să „continue să reziste până la capăt”.

În cadrul unei emisiuni, Boțan a declarat că „simpatiile sale personale sunt de partea lui Stoianoglo şi că aşa a fost întotdeauna”, transmite infotag.md. 

Potrivit lui, ceea ce spune președintele Republicii Moldova pare a fi o necesitate sau o oportunitate revoluţionară.

La data de 26 septembrie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

Igor Boțan îl sfătuieşte pe Stoianoglo ‘să reziste până la capăt’

„Având în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul recomandărilor Uniunii Europene de a asigura suplinirea funcției de procuror general și al obligațiilor Republicii Moldova de a îndeplini condiționalitățile din sistemul justiției”, se arată în decret.

Anterior, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că Stoianoglo s-ar putea întoarce la Procuratură.

La rândul său, Maia Sandu a declarat în cadrul unui interviu că Stoianoglo va rămâne „suspendat din funcție până la decizia instanței de judecată”.

Tags: Alexandr StoianogloIgor BoțanMaia SanduVeronica Mihailov-Moraru
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei