Igor Dodon are un mesaj pacifist: ‘Trebuie să evităm o criză politică gravă’

Publicat:

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, care a fost înfrânt duminică de candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, a făcut luni un apel către politicienii de la Chişinău să nu arunce ţara într-o criză politică, relatează agerpres.

El a declarat într-o conferinţă de presă că ştie că “sunt doritori acum să arunce ţara într-o nouă criză politică sau destabilizare”.


Citeşte şi: Incendiu puternic într-o staţie de metrou din Berlin! Patru oameni au fost răniţi

“Noi trebuie să evităm o criză politică gravă, pentru că dacă mai intrăm acum, pe fundalul a tot, într-o criză politică, atunci situaţia va fi social şi economic foarte dificilă. Noi şi aşa am trecut în acest an prin mai multe provocări. (…) Cei care vor să creeze crize politice nu au decât, dar să îşi asume şi consecinţele, să îşi asume şi responsabilitatea pentru situaţia din ţară. Ne aşteaptă o perioadă dificilă în faţă. Suntem în plină pandemie. O criză politică ar afecta enorm gestionarea situaţiei legale de pandemie şi de blocul social, şi economic. Personal, am trecut prin mai multe etape în cariera mea politică. Am avut şi victorii, am avut şi înfrângeri… Eu sunt pregătit pentru orice scenariu. Eu am creat o echipă puternică, echipa Partidului Socialiştilor, care a fost alături de mine şi sunt convins că va fi şi în continuare, iar eu mă angajez în faţa susţinătorilor mei că voi face tot posibilul să apăr acele angajamente şi promisiuni pe care le-am anunţat, acele valori, indiferent ce se va întâmpla în următoarele săptămâni”, a afirmat Dodon.

Acesta a declarat că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, al cărui lider este, îşi va consolida majoritatea în Parlament şi va păstra actualul guvern.

“Avem un guvern funcţional, avem o facţiune, cea mai mare, în Parlamentul Republicii Moldova şi sunt ferm convins că vom avea şi o majoritate parlamentară care va susţine acest guvern”, a adăugat liderul de la Chişinău.

El a subliniat că va iniţia, începând de luni, discuţii cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu partidul Maiei Sandu pentru a crea stabilitatea în Parlament. Totodată, Igor Dodon a apreciat că un preşedinte fără majoritate parlamentară nu poate să îşi pună în practică programul politic.

Vezi şi: SpaceX a decolat cu oameni la bord spre Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

“Eu vreau să vin şi cu un mesaj către cei care cred că şi-au găsit un idol pe dreapta. Din 2009 încoace să vă aduc aminte câţi idoli aţi avut? Chirtoacă, Filat, Leancă … Şi cu ce s-a terminat? Ştiţi? Cu cât mai mari sunt aşteptările, cu atât mai repede o să fie dezamăgirea. Eu vreau să vă reamintesc că Republica Moldova este o ţară parlamentară (…)”, a mai spus Dodon.

CEC a finalizat, luni dimineaţă, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de secţii de votare constituite atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în străinătate, iar datele cumulate arată că Maia Sandu a întrunit 943.486 de voturi (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabil exprimate, în timp ce Igor Dodon a obţinut 690.139 voturi (42,25%).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă Polonia doreşte ca Uniunea Europeană să lanseze o campanie...

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal O femeie care a...

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului ‘dacă este necesar’

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului 'dacă este necesar' Turcia este gata să construiască o bază militară navală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.