X

Igor Dodon: De votul de astăzi depinde cine va fi la guvernare în R.Moldova în următoarea perioadă

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, a subliniat importanţa votului la alegerile parlamentare anticipate de duminică, arătând că de acest vot depinde cine va fi la guvernare în următoarea perioadă, potrivit agerpres

Dodon, care candidează pe poziţia a doua a listelor Blocului Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, a făcut un apel la electoratul moldovean “să participe activ la luarea deciziei privind viitorul ţării”.

Citește și : Alegerile parlamentare din Republica Moldova: Dodon şi Voronin vs Maia Sandu

“Este o zi importantă, nu doar din considerentul că alegem Parlamentul Republicii Moldova. De votul de astăzi contează cine va fi la guvernare în următoarea perioadă. Va fi o guvernare responsabilă, profesionistă, care se gândeşte la ţară, sau va fi o guvernare care va da ţara pe mâini străine. (…) În cei 30 de ani de independenţă, aproape două treimi din această perioadă au fost la guvernare partidele de dreapta. Partidele de dreapta au avut majoritate parlamentară şi nu ştiu cu ce s-a soldat acest lucru, şi în anii ’90, şi din 2009 încoace”, a afirmat Dodon.

Republica Moldova organizează duminică alegeri parlamentare anticipate, în contextul dizolvării, în luna aprilie, a celui de-al zecelea legislativ, ca urmare a faptului că nu a reuşit să formeze un guvern în termenul constituţional.

Citește și : Persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 nu ar trebui să li se permită să călătorească (medic german)

Tags: anticipateigor dodonparlamentarerepublica moldova
Categorii: Diaspora