X

Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că instaurează dictatura în Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, instaurează în ţară o dictatură, a scris fostul șef al statului moldovean Igor Dodon, potrivit RADOR.

Pe canalul său Telegram, el a subliniat că în ultimii doi ani situația din republică s-a deteriorat serios. “Au trecut exact doi ani de când în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate, în urma cărora PAS a ajuns la putere în țară. Cred că marea majoritate a moldovenilor care au votat atunci pentru acest partid, după doi ani de activitate a acestuia, vor fi de acord că aceasta este cea mai slabă conducere a Republicii Moldova din întreaga sa istorie” – a spus Dodon.

Citeşte şi: Cum a intrat UE în Georgia, Republica Moldova și Ucraina | Stiripesurse.md

Amintim că, în 2020, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, condiționat pro-occidental, Maia Sandu, a devenit președinte al Republicii Moldova. Un an mai târziu, forța politică a reușit să obțină majoritatea în parlament după alegeri anticipate și să-și intensifice cursul spre apropierea de Uniunea Europeană și SUA.

În 2022, Republica Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la UE alături de Ucraina. În timpul conflictului ucrainean, la Chișinău au început să vorbească despre “amenințarea rusă” și să reducă legăturile cu CSI. În special, în mai 2023, Maia Sandu a acuzat Rusia că încearcă să “răstoarne” actualele autorități moldovenești.

Citeşte şi: NATO cere Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria – Black News

În același timp, opoziția, inclusiv Partidul Socialist al lui Dodon, consideră că întreaga conducere a statului acționează la ordinele “curatorilor occidentali”.

Anterior, Dodon a avertizat despre planurile Occidentului de a folosi Republica Moldova împotriva Rusiei.

Tags: chisinauMaia SanduPartidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).republica moldovarusiauniunea europeana
Categorii: PoliticăȘtirile zilei