X

Igor Dodon se implică în campania socialiștilor. Opoziția îl pârăște la Comisia Electorală

Blocul electoral ACUM – format în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 februarie în Republica Moldova de către partidele de opoziţie proeuropene Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) – a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la panourile publicitare cu chipul preşedintelui Igor Dodon, care au împânzit în ultimele zile Chişinăul, informează vineri Ziarul Naţional, potrivit agerpres.

ACUM reclamă faptul că mesajul de pe aceste panouri ‘Vine timpul nostru’ este identic cu sloganul folosit de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) în actuala campanie electorală, inclusiv prin intermediul organului de presă al formaţiunii, iar Igor Dodon încearcă să fie ‘vehicul electoral’ PSRM.

Citește și: Trump A ANULAT deplasarea delegației americane la Davos

De fapt, denunţă ACUM, Igor Dodon, care nu ar trebui să se implice în campania pentru alegerile parlamentare, este chiar ‘şeful de facto’ al PSRM, întrucât participă la şedinţele formaţiunii, le prezidează, participă la activităţile de lansare a candidaţilor socialişti etc.

În sesizarea sa, blocul ACUM menţionează că toate cheltuielile legate de panourile publicitare ale lui preşedintelui Igor Dodon nu au fost incluse în rapoartele financiare ale PSRM din actuala campanie, fapt pentru care solicită CEC să aplice o sancţiune acestui concurent electoral.

Citește și: Guvernul de la Roma adoptă venitul de cetăţenie și reforma pensiilor

În baza acestor încălcări, ACUM cere Comisiei electorale să iniţieze o cerere în instanţă cu privire la anularea înregistrării PSRM în calitate de concurent electoral, conform aceluiaşi ziar. 

Tags: ACUMchisinauComisia Electorală Centrală (CEC)igor dodonPartidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA)Partidul Socialistilorrepublica moldova
Categorii: Diaspora