X

Igor Dodon spune că Republica Moldova a devenit un stat nesuveran

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că actuala conducere a republicii a permis pierderea suveranității țării, scrie RADOR.

Pe canalul său Telegram, fostul lider moldovean a subliniat că actualul guvern face anumiți pași la instrucțiunile Occidentului.

“În această etapă, cu această conducere, Republica Moldova nu este o țară suverană. Cred că majoritatea cetățenilor vor fi de acord că actuala conducere a Republicii Moldova funcționează sub dictarea curatorilor occidentali” – a explicat Dodon.

În 2020, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condiționat pro-occidental, Maia Sandu, a devenit președintele Republicii Moldova. Un an mai târziu, forța politică a reușit să obțină majoritatea în parlament după alegeri anticipate și să-și intensifice politica de apropiere cu Uniunea Europeană și SUA.

În 2022, Republica Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la UE, alături de Ucraina. În timpul conflictului ucrainean, la Chișinău a început să se vorbească despre “amenințarea rusă” și să se reducă legăturile cu CSI. În special, în mai 2023, Maia Sandu a acuzat Rusia că încearcă să “răstoarne” actualele autorități moldovenești.

Anterior, Igor Dodon a avertizat despre planurile Occidentului de a folosi Republica Moldova împotriva Rusiei.

Tags: Acţiune şi Solidaritate (PAS)chisinauigor dodonMaia Sandurepublica moldovarusia
Categorii: Știrile zilei