X

Igor Grosu a avut o întrevedere cu Olivér Varhelyi

Igor Grosu a avut o întrevedere cu Olivér Varhelyi

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Varhelyi, informează Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Citeşte şi: Nu era nici el ‘uşă de biserică’! Apar noi detalii despre turcul asasinat în centrul Chişinăului – Stiripesurse.md

În cadrul discuțiilor, speakerul a menționat că Parlamentul va continua să muncească împreună cu Guvernul, societatea civilă pentru a avansa în implementarea agendei de reforme a țării noastre și pentru a alinia treptat legislația cu acquis-ul comunitar. „Suntem conștienți că fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile pentru cetățeni, pentru dreptate și supremația legii. De aceea reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției sunt prioritare, precum și securitatea internă”, a subliniat Igor Grosu.

Igor Grosu a avut o întrevedere cu Olivér Varhelyi

Președintele Parlamentului s-a referit și la faptul că, în această toamnă, vor avea loc două exerciții electorale importante pentru viitorul Republicii Moldova. „Ne vom asigura împreună cu partenerii noștri ca ele să decurgă conform legii, fără amestecul Federației Ruse și al grupărilor criminale”, a mai spus șeful legislativului.

Vizita la Chișinău a Comisarului european pentru vecinătate și extindere, Olivér Varhelyi, are loc în contextul primei runde de screening bilateral din cadrul negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană – evaluarea legislației naționale pe capitolul 5 „Achiziții publice”, care se referă la utilizarea eficientă a banilor publici.

Tags: Igor GrosuOliver Varhelyi
Politică