X

Igor Grosu a fost primit la Paris de președinta Adunării Naționale Franceze

Igor Grosu a fost primit la Paris de președinta Adunării Naționale Franceze

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere la Paris cu președintele Adunării Naționale Franceze, Yaël Braun-Pivet. Discuțiile s-aua xat pe agenda europeană a R. Moldova, reformele implementate de autoritățile de la Chișinău.
Grosu a solicita sprijinul legislativului francez în avansarea procesului de negocieri pe marginea Acordurilor în domeniul protecției sociale a cetățenilor moldoveni aflați în Franța.
Citeşte şi: Cum a ajuns, de fapt, Nicolae Ceaușescu să fie stăpânul României: ‘Rețeta’ a fost ținută secretă până acum – Stiripesurse.md
„Locul Republicii Moldova este în Europa, iar Franța ne sprijină necondiționat în acest parcurs. La Paris, am discutat cu președinta Adunării Naționale Franceze, Yaël Braun-Pivet, despre reformele de pe agenda parlamentară și despre preluarea expertizei franceze în domenii precum politicile europene, economia verde sau lupta cu dezinformarea”.

Igor Grosu a fost primit la Paris de președinta Adunării Naționale Franceze

„Împreună, prin pași hotărâți și cu prieteni ca Franța, vom construi o Moldovă europeană și o Europă mai unită, mai suverană și mai democratică”, a scris Igor Grosu pe contul său de Facebook.
Președintele Parlamentului a remarcat faptul că în ultimii ani, R. Moldova și Franța au o agendă plină, inclusiv între grupurile de prietenie sau comisiile de parlamentare.
„Am vorbit și despre provocările cu care ne confruntăm și pe care trebuie să le depășim pentru a asigura independența justiției, lupta cu corupția și consolidarea economiei. Republica Moldova face pași importanți în aceste domenii, dar avem nevoie în continuare de ajutor”, a mai specificat Grosu.
Cei doi oficiali au vorbit și despre moldovenii stabiliți în Franța. Igor Grosu a solicitat sprijinul legislativului francez în avansarea procesului de negocieri pe marginea Acordurilor în domeniul protecției sociale și privind conversiunea permiselor de conducere, dar și ajutor în organizarea scrutinelor din această toamnă.

Igor Grosu a fost primit la Paris de președinta Adunării Naționale Franceze

„La 20 octombrie cetățenii de acasă și din diasporă vor participa la referendumul inițiat de președinta Maia Sandu privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană care va defini prezentul și viitorul nostru pentru următoarele decenii”, a menționat președintele Parlamentului.
Printre subiectele abordate au fost și documentele semnate recent – acordul de cooperare în domeniul apărării, Foaia de parcurs privind cooperarea în domeniul economic pentru 2024-2029 și Acordul de facilitate de credit în valoare de 40 milioane euro în domeniul reîmpăduririi.
Igor Grosu și-a exprimat speranța că prin astfel de acțiuni, vor fi intensificate schimburile comerciale, cooperarea și vor spori investițiile private franceze în R. Moldova.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.
Tags: Adunarea Naţională a FranţeiIgor GrosuparisYaël Braun-Pivet
Politică