Igor Grosu: Avem o diasporă activă, implicată și care vrea să pună umărul pentru o Moldovă Europeană

Publicat:

Igor Grosu: Avem o diasporă activă, implicată și care vrea să pună umărul pentru o Moldovă Europeană

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat sâmbătă, 17 august, la festivalul „Ne vedem acasă”, care a reunit aproximativ 600 de cetățeni moldoveni din diasporă, informează MOLDPRES.

Speakerul a răspuns la întrebările cetățenilor în cadrul panelului de discuții: „Moldova Europeană – cum ne ajutăm țara?” și a apreciat disponibilitatea moldovenilor din diasporă de a sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova, potrivit moldpres.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Ne-am revăzut acasă cu moldovenii noștri stabiliți în toate colțurile lumii și care, an de an, în luna august sunt acasă. Sunt moldovenii noștri care au venit acasă în vacanță pentru a-și vedea părinții, copiii, rudele, dar și locurile natale. Sunt moldovenii noștri cu care mă mândresc în orice vizită pe care o am peste hotare, dar și pe care îi întâlnesc în satele noastre creând afaceri.M-am convins și azi că avem o diasporă activă, implicată, care ține la parcursul nostru și care vrea să pună umărul pentru o Moldovă Europeană. Bine ați venit acasă!”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului i-a cunoscut la festival pe Valentina și Ilie Pănuță din satul Negrea, Hîncești, care, acum patru ani, au revenit acasă după mulți ani de muncă în Italia. Astăzi familia lor deține o prisacă și a reușit să dezvolte o afacere cu încălțăminte croșetată. „În ultimii ani, avem zeci astfel de istorii frumoase care ne dă speranță în viitorul prosper al Republicii Moldova”, a remarcat Igor Grosu.

În cadrul Festivalului „Ne vedem acasă”, cetățenii moldoveni din diaspora au avut ocazia să discute cu președinta Maia Sandu și cu prim-ministrul Dorin Recean.

Participanții la festival au aflat mai multe informații despre programele și oportunitățile disponibile pentru moldovenii stabiliți peste hotare, inclusiv accesul la servicii digitale. Pentru moldovenii din diasporă a fost organizat un târg al meșteșugarilor și producătorilor locali.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Festivalul „Ne Vedem Acasă” este organizat de Biroul relații cu Diaspora sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare și Organizația Internațională pentru Migrație.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un pilon electric s-a prăbușit pe Bulevardul Moscovei din Capitală

Un pilon electric s-a prăbușit pe Bulevardul Moscovei din Capitală Un pilon electric s-a prăbușit pe Bulevardul Moscovei din Capitală. Incidentul a avut loc...

Locuri de vizitat în România

Locuri de vizitat în România Vezi care sunt cele mai frumoase destinații de vacanță în România și în ce locuri poți bifa obiective turistice impresionante...

Mitropolitul Vladimir împlinește astăzi 72 de ani

Mitropolitul Vladimir împlinește astăzi 72 de ani Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir împlinește astăzi 72 de ani. Cu ocazia aniversării, Mitropolia Moldovei, dar...

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.