Igor Grosu: Bandiții nu au ce căuta în politicul din R. Moldova, mai cu seamă, în procesele electorale

Publicat:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat de ce legislativul a votat pentru a le interzice unor reprezentanți ai fostului Partid Șor, declarat neconstituțional, de a candida la alegerile locale care vor avea loc pe 5 noiembrie curent.

„Vorbim despre o grupare criminală organizată, care se află în afara legii. Eu am o părere la care foarte mult țin. Și părerea mea coincide cu partidul pe care îl reprezint. Bandiții nu au ce căuta în politicul din R. Moldova, mai cu seamă, în procesele electorale. Da, a fost o decizie fără precedent”, susține Igor Grosu. 


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Potrivit președintelui Parlamentului, legislativul s-a inspirat însăși de la decizia CC, care spune clar că „pe tot parcursul activității, această grupare criminală organizată a încălcat toate legile, în toate scrutinele electorale”.

„Ea prin esență nu poate respecta legea, ca bandiții, și nu au cum să o respecte. Dincolo de decizia CC, care vine cumva în disonanță un pic mult cu ceea ce s-a decis prima data și a doua oară, noi trebuie să acționăm și să nu ne uităm ce ne place și ce nu ne place, pentru că suntem oameni de stat. Am fost fericiți de această decizie și joi a trebuit foarte repede să acționăm pentru a nu permite acestor persoane să intervină în campania electorală”, a mai spus Igor Grosu. 

Dorin Recean a convocat în ședință CSE, în cadrul căreia a fost adoptată decizia prin care au fost stabilite criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie.

„Nu vor fi admise să candideze la alegerile din 5 noiembrie 2023 persoanele cu statut de învinuit, bănuit sau inculpat de săvârșirea infracțiunilor care au fost menționate ca argument de Curte la declararea neconstituționalității partidului, au realizat nemijlocit acțiuni care au constituit argumente reținute în hotărârea Curții Constituționale de declarare a neconstituționalității partidului, au fost excluse din scrutinul electoral anterior ca urmare a încălcării principiului finanțării ilegale comise în mod intenționat sau au fost incluse în sancțiunile internaționale reținute în cuprinsul hotărârii Curții. Instituțiile statului nu vor admite ca membrii unei grupări criminale organizate să fraudeze alegerile”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat Autoritatea Națională de Integritate a constatat că pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a încălcat...

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute Pe parcursul săptămânii trecute, când temperaturile au depăși valori de 40...

Maidanezii pun stăpânire pe Glodeni: Au muşcat un copil în curtea casei sale

Maidanezii pun stăpânire pe Glodeni: Au muşcat un copil în curtea casei sale Un copil a fost mușcat de un câine maidanez, chiar în curtea...

Candidații la studii de licență pot depune actele începând de astăzi

Candidații la studii de licență pot depune actele începând de astăzi Începând de astăzi, candidații la studii de licență pot depune dosarele pentru participare la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.