X

Igor Grosu: PAS va susține semnarea ‘Pactului pentru Europa’, sprijinit de câteva partide pro-europene

Igor Grosu: PAS va susține semnarea ‘Pactului pentru Europa’, sprijinit de câteva partide pro-europene

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care este și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, afirmă că formațiunea PAS va susține inițiativa de coalizare a forțelor pro-europene. În acest sens, liderul PAS spune că va propune semnarea „Pactului pentru Europa” sprijinit de câteva partide.

„Noi o sa-l analizăm foarte atent. Eu o să recomand colegilor să adoptăm decizia de a-l susține. Poate o să venim și noi cu unele completări la acest pact, noi susținem această intenție de a coaliza cât mai multe partide politice, dar și societate civilă, am văzut că se adresează și oamenilor de cultură, tuturor celor care sunt pro-europeni”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, potrivit deschide.md.

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Potrivit liderului PAS, cel mai important argument este cel al păcii, dat fiindcă Uniunea Europeană este o construcție geopolităcă a păcii și a stabilității.

Amintim, că partidele pro-europene din blocul „Împreună” au propus ca toate partidele care susțin integrarea europeană a R. Moldova să semneze „Pactul pentru Europa”, inspirat din Pactul de la Snagov al României.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Tags: europaIgor GrosuPAS
Politică