X

Igor Grosu reacţionează după demisia ministrului Finanțelor

Igor Grosu reacţionează după demisia ministrului Finanțelor

După demisia ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, urmează ca premierul Dorin Recean să propună o altă candidatură. Aceasta ar urma să fie discutată și în cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate pentru a obține sprijinul deputaților. O decizie în acest sens ar urma să fie luată cât mai curând, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Cred că este o creștere în carieră binemeritată. Domnul ministru și-a demonstrat profesionalismul pe durata mandatului. Are o imagine bună și are susținerea doamnei guvernator. Dânsa a inițiat discuția (…). Acum cine urmează să îi ia funcția așteptăm să vină propunerea din partea domnului prim-ministru, așa cum este corect. Sunt sigur o să ne mișcăm repede”*, a spus Igor Grosu.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Potrivit Legii cu privire la Guvern, demisia unui ministru, se prezintă în scris prim-ministrului și devine irevocabilă din momentul acceptării cererii de demisie, dar nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data depunerii.

Igor Grosu reacţionează după demisia ministrului Finanțelor

Cererea se aduce la cunoștința președintelui Republicii Moldova de către prim-ministru. La rândul său, șeful statului, prin decret ia act de cererea de demisie din funcția de membru al Guvernului.

Amintim că în această dimineață, premierul Dorin Recean a anunțat că ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, demisionează din funcție. Acesta urmează să preia fotoliul de viceguvernator al Băncii Naționale. Într-un comentariu pentru Teleradio-Moldova, Rotaru a spus că decizia a fost una personală.

Potrivit primelor informaţii, la BNM, acesta ar urma să ridice un salariu lunar de circa 150 de mii de lei.

Tags: Dorin ReceanIgor GrosuPetru Rotaru
Politică