Igor Grosu s-a întâlnit cu omologii săi la Praga

Publicat:

Igor Grosu s-a întâlnit cu omologii săi la Praga

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat la Praga cu omologii săi, care la fel au participat în cadrul Summitului parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea.

Cu președintele Parlamentului Estoniei, Lauri Hussar, Igor Grosu a vorbit despre bunele relații bilaterale din ultima perioadă, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Mesaje disperate din Gaza: ‘Scoateți-ne de aici! Vă rog din tot sufletul, suntem oamenii voștri. Suntem români!’ – Stiripesurse.md

Acesta a mulțumit Estoniei pentru participarea la a IV-a ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfășurată la Chișinău, la 17 octombrie 2023, dar și pentru faptul că Moldova este o țară prioritară pentru cooperarea estoniană.

Potrivit președintelui Parlamentului, Estonia este un partener important pentru Republica Moldova în implementarea reformelor sectoriale, precum digitalizarea, consolidarea instituțiilor de drept, consolidarea securității cibernetice și a abilităților de comunicare strategică ale Moldovei, inclusiv în parcursul său european.

Tot la Praga, Igor Grosu a avut o întrevedere cu vicepreședintele Parlamentului Suediei, Kerstin Lundgren, cu care a discutat despre situația din regiune și progresele pe cele nouă recomandări ale Comisiei Europene. Oficialul și-a exprimat speranța că buna colaborare dintre Moldova și Suedia va continua, cea din urmă aflându-se printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră.

Igor Grosu s-a întâlnit cu omologii săi la Praga

„Suedia este un partener important în parcursul nostru european, oferindu-ne expertiză în aproximarea legislației naționale cu acquis-ul UE”, a precizat șeful Legislativului.

Vizita președintelui Parlamentului s-a încheiat cu o întrevedere cu comunitatea moldovenilor stabiliți la Praga. În cadrul întâlnirii, aceștia au discutat despre situația politică de acasă, alegerile locale generale, aderarea Moldovei la UE, deschiderea negocierilor, mersul reformelor, cursele directe și la prețuri accesibile, lupta cu propaganda.

Discuțiile s-au desfășurat într-un restaurant în stil tradițional, cu bucate moldovenești, care aparține unei familii venite de la Ungheni și stabilită în capitala Cehiei de peste 15 ani.

Igor Grosu s-a întâlnit cu omologii săi la Praga

„M-am convins încă o dată că diaspora noastră este conectată cu tot ce se întâmplă acasă și i-am rugat să ne ajute în continuare, dar și să fie ambasadorii noștri acolo unde sunt”, a mai spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.