X

Igor Grosu s-a întâlnit cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei

Igor Grosu s-a întâlnit cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Kiev, s-a revăzut cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, cu care a trecut în revistă ultimele evenimente din regiune, în mod special consecințele atacurilor rusești care se tot intensifică.

În context, Igor Grosu a subliniat că Republica Moldova depune toate eforturile necesare pentru a ajuta cu tot ce putem poporul ucrainean, inclusiv în cadrul formulei de pace a Ucrainei.

„La ziua de azi avem circa 60 de mii de ucraineni care beneficiază de protecție temporară. De asemenea, ne-am alăturat eforturilor internaționale de a elibera copiii ucraineni răpiți, adoptând și o declarație în plenul Parlamentului. Ne-am alăturat și registrului pagubelor al Consiliului Europei, pentru a ne asigura că Rusia va plăti reparații, fiindcă ceea ce se întâmplă în Ucraina este genocid. Noi vom continua să fim alături de vecinii noștri ucraineni și cu siguranță pacea în Ucraina va fi restaurată”, spune Igor Grosu.

Vezi şi: Cine-l mai înţelege pe Biden? VIDEO – Şi-a pus o şapcă ”Trump 2024”şi tot Internetul râde de el – Stiripesurse.md

Tags: Igor GrosukievRuslan Stefanchukucraina
Politică