X

Igor Grosu: Sportivii noștri la judo arată performanțe extraordinare la JO! Înainte, Moldova!

Igor Grosu: Sportivii noștri la judo arată performanțe extraordinare la JO! Înainte, Moldova!

După ce Republica Moldova a obținut a doua medalie la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, de această dată de judocanul Adil Osmanov, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis un mesaj de felicitare, precizând că sportivii moldoveni reușesc să înregistreze performanțe extraordinare la Paris.

„Sportivii noștri la judo arată performanțe extraordinare la Jocurile Olimpice de la Paris! A doua medalie de bronz pentru Moldova, la judo! Bravo, Adil Osmanov! Munca și perseverența ta ne-au adus mândrie și bucurie! Înainte, Moldova!”, se spune în mesajul președintelui Legislativului, Igor Grosu, pe pagina de socializare, potrivit moldova1.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Menționăm că judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 73 de kilograme. Compatriotul nostru l-a învins în finala mică pe italianul Manuel Lombardo, locul 4 în clasamentul mondial.

Osmanov a ajuns până în semifinale, invingându-i la rând pe reprezentantul Statelor Unite ale Americii, Jack Yonezuka, uzbekul Murodjon Iuldoșev, iar în sferturile de finală s-a impus în fața mongolului Batzayaagiin Erdenebayar. Ulterior, Osmanov a pierdut în semifinale în fața reprezentantului Franței Joan-Benjamin Gaba, campion mondial și european în acest an.

Prima medalie de bronz pentru R. Moldova la Jocurile Olimpice 2024 a adus-o judocanul Denis Vieru, care l-a învins pe sportivul francez, la categoria de greutate 66 de kilograme.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Tags: Adil OsmanovIgor Grosurepublica moldova
Politică