Igor Grosu: Unica armată periculoasă este cea a Rusiei, o armată de criminali, care omoară civili

Publicat:

Unica armată periculoasă pentru R. Moldova este cea a Federației Ruse, o armată de criminali, care omoară civili. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, ca reacție la inițiativa deputatului Inga Sibova de a-l audia în plen pe ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în legătură cu exercițiile militare desfășurate de militarii moldoveni, români și americani în raionul Cimișlia.

„Acum câteva zile, pe rețelele socializare au apărut imagini cu tehnica militară, care se deplasa pe străzile satelor din raionul Cimișlia. Doar imaginați-vă așa o situație, când într-un sătuc amplasat departe de drumurile naționale intră tehnică militară dimineața, se amplasează în apropierea satului, la câteva zeci de metri, și se încep exerciții militare. Se aude cum militarii vorbesc în limba engleză și în condițiile în care auzim de la televizor și de la conducere avem aceste amenințări despre războiul de la hotarele noastre, cu amenințări de invazie, la ce reacție noi ne-am așteptat? Reacția era foarte clară, de șoc și spaimă” a declarat Sibova în plen.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

Ea a mai spus că s-a dus în satele în proximitatea cărora au loc exercițiile militare și a discutat cu localnicii. Sibova a întrebat de ce aceștia nu au fost preîntâmpinați din timp și a solicitat audierea ministrului Nosatîi în Parlament. Drept răspuns, șeful legislativului, Igor Grosu, a declarat că nu de militarii americani trebuie să se teamă cetățenii moldoveni.

„Doamnă deputat, unica armată periculoasă în proximitatea noastră și de care trebuie să ne temem este cea a Federației Ruse. Este o armată de criminali, care omoară oameni civili. Iată acesta este unicul pericol, în rest, făceți-vă cruce și nu speriați și nu umblați cu minciuni. Supun votului audierea domnului Nosatîi, e clar. Ce nu-i clar aici? Dacă era Șoigu, era altă treabă. Dar așa e domnul Nosatîi” a declarat Grosu.

Ulterior, deputatul PAS Lilian Carp a ținut să vină cu precizări privind desfășurarea manevrelor de la Cimișlia și a acuzat opoziția că încearcă să politizeze subiectul, în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Ăsta e mesaj de campanie al băieților, despre NATO. A ieșit băiatul lor de sus, mai alb, mai negru, cu laboratoare biologice și mi-am dat seama că următoarea etapă sunt ”боевые комары” (țânțari militari) și ”боевые утки” (rațe militare). Cam asta urmează în viitorul apropiat. Referitor la exerciții, ele au avut loc și în 2008, de exemplu. Atunci era babacu (Vladimir Voronin, n.r.) președintele R. Moldova, așa că nimeni n-a pus întrebări. Ele cu regularitate au loc din cinci în cinci ani. Să nu cădem pradă acestor aberații și minciuni pe care ei încearcă să le tirajeze” a subliniat Carp.

Inițiativa Ingăi Sibova a adunat 21 de voturi, insuficiente pentru a-l convoca în plen pe ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

 Aproximativ 500 de militari moldoveni, români și americani participă în perioada 10-22 septembrie la exercițiile militare ”Scutul de Foc/Rapid Trident – 2023”.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Manevrele se desfășoară în mai multe raioane ale R. Moldova, iar unii localnici care au văzut tehnica militară s-au arătat nemulțumi, mai ales când aceștia au văzut că mai mulți soldați români și americani participă la acțiuni militare cu Armata Națională.

Astfel, un bărbat cu copilul său în brațe a provocat un scandal în satul Munteni din raionul Cimișlia, fiind indignat de prezența militarilor americani, alături de cei moldoveni, în preajma localității.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.