X

Igor Istrati: Economia R.Moldova stagnează sau, probabil mai rău, se prăbușește

Economia Republicii Moldova „se zbate ca un pește pe uscat, fără să găsească o cale”. Afirmațiile îi aparțin președintelui Partidului Mișcarea Reformei Sociale (MRS), Igor Istrati. Potrivit acestuia, țara are urgent nevoie de o creștere a salariului minim pe economie.

Potrivit lui Igor Istrati, bugetul țării este susținut din taxe vamale și împrumuturi.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

„Economia reală stagnează sau, probabil mai rău, se prăbușește. În curând, bugetul va fi sufocat de obligația de a returna sumele uriașe împrumutate”, susține Igor Istrati.

Acesta afirmă că unul dintre motoarele de creștere economică a țării îl reprezintă majorarea veniturilor cetățenilor prin creșterea graduală a salariului minim pe economie, de 8.000 de lei până la finalul anului, 10.000 de lei în 2024, 12.000 de lei în 2025.

„Aceasta este propunerea MRS care, fiind aplicată, va determina creșterea bugetului de stat și ameliorarea nivelului de trai al moldovenilor. În programul de guvernare vom arăta beneficiile creșterii salariului minim și modul în care pensiile vor crește către un nivel adecvat”, spune președintele Partidului MRS.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

De asemenea, acesta menționează că, în ultimii trei ani, salariul minim pe economie în Republica Moldova a crescut cu o medie de 500 de lei pe an și, dacă guvernarea va continua în acest ritm, „ne vor trebui 16 ani ca să atingem un salariu minim de 14.000 de lei”.

Tags: economieMișcarea Reformei SocialeMoldovaMRS
Categorii: EconomieȘtirile zilei