X

Igor Munteanu: CUB a câștigat primii săi primari în aceste alegeri într-o luptă inegală și de uzură

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a câștigat primii săi primari în aceste alegeri într-o luptă inegală și de uzură, dar din partea partidului cu mijloace cinstite. Declarația îi aparține președintelui CUB, Igor Munteanu.

Potrivit acestuia, coaliția va oferi primarilor săi toată asistența tehnică și coaching-ul necesar pentru a atrage resurse vitale pentru dezvoltare.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Potrivit președintelui CUB, acestea alegeri au fost viciate de cele mai grave derapaje din anul 2018 și până în prezent, de la finanțări ilicite la utilizarea de resurse administrative abuzive și atacuri furibunde.

„Partide infracționale care au ieșit din tulpina Șor au primit în continuare bani, au operat pe infrastructuri foarte complexe, sofisticate, iar lor nu li s-a dat peste mână sau în foarte rare cazuri. Evident, au reușit să facă transfer de imagine și au recapturat localități întregi, în mod special în zona Găgăuză, dar și în zona Orheiului și în alte regiuni în care acest lucru s-a întâmplat pentru că autoritățile și agențiile care sunt responsabile de domeniul prevenirii finanțării ilicite nu au fost competente”, a menționat Igor Munteanu.

De asemenea, acesta a declarat că partidul CUB va face tot posibilul ca oamenii liberi din Moldova să poată să-și dezvolte liber comunitățile pe care le reprezintă și aceste localități trebuie să devină europene fără etichetarea care li s-a atribuit din partea unor partide aflate la guvernare.

Totodată, Munteanu a precizat că toată lumea trebuie să aibă acces la fonduri, iar odată ce primarii și localitățile primesc fonduri europene, fonduri pentru dezvoltare, fonduri din partea unor parteneri loiali și credincioși principiilor de bună vecinătate, trebuie să lucreze după reguli, cu transparență și responsabilitate. Și asta „va determina gradul nostru de loialitate față de ideea europeană”.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

„Noi cerem acestui Guvern mai multă deschidere și mai multă responsabilitate. Și același lucrul îl vom cere de acum înainte și partenerilor externi care au un rol și o funcție foarte importantă: să ajute cetățenilor Republicii Moldova să aducem Republica Moldova pe făgașul european”, a conchis președintele CUB.

Tags: CubguvernIgor Munteanuprimari
Categorii: PoliticăȘtirile zilei