X

IGP anunță numirea a doi noi conducători în subdiviziunile instituției

IGP anunță numirea a doi noi conducători în subdiviziunile instituției

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat luni, 2 septembrie, numirea a doi noi conducători în cadrul instituției. Gabriela Cristea, doctor în drept, a fost numită la conducerea Direcției de cooperare polițienească internațională a IGP.

Până acum, ea a ocupat funcția de șefă a Direcției cooperare internațională și integrare europeană a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Numirea Gabrielei Cristea vine după ce funcția a devenit vacantă în urma investigării de către procurori a fostului șef al biroului Interpol al Republicii Moldova, Viorel Țentiu. Acesta se află în prezent în arest preventiv, fiind suspectat de implicare într-o schemă de corupție legată de manipularea Notificărilor Roșii ale Interpolului pentru infractori internaționali.

De asemenea, comisarul șef Victor Manole a fost numit șef al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP. Conform unui comunicat de presă, Manole „are o experiență vastă în domeniul ordinii și securității publice.”

În urmă cu un an, Marin Manița a fost numit la conducerea INSP. Reprezentanții Poliției nu au oferit încă un răspuns referitor la motivul schimbării conducerii.

Tags: anunțăconducătoriDoiIGPNOInumirea
Categorii: PoliticăȘtirile zilei