X

IGPF, după reținerea unui angajat al SPF pentru trădare de patrie: ‘Suntem dedicați menținerii integrității și profesionalismului în rândurile noastre!’

IGPF, după reținerea unui angajat al SPF pentru trădare de patrie: ‘Suntem dedicați menținerii integrității și profesionalismului în rândurile noastre!’

Angajatul Poliției de Frontieră, reținut pentru 72 de ore într-un dosar de spionaj și complot împotriva Republicii Moldova, activa în cadrul SPF Aeroportul Internațional Chișinău. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a confirmat informația. Instituția a precizat că conlucrează cu ancheta.

„Încă de la începutul cercetării penale, Poliția de Frontieră a colaborat cu organele competente, oferindu-le tot suportul necesar pentru derularea anchetei și facilitându-le accesul la informațiile și resursele necesare. Dorim să reiterăm că Poliția de Frontieră nu tolerează nicio formă de încălcare a legii și că suntem dedicați menținerii integrității și profesionalismului în rândurile noastre”, anunță IGPF, potrivit moldova1.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Amintim că procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au descins în această dimineață, la Parlament. În rezultat, doi funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore, pentru trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Este vorba de un angajat al Parlamentului și unul al Poliției de Frontieră. Aceștia sunt suspectați de comunicare cu un angajat al unei ambasade de la Chișinău, a precizat PCCOCS. Potrivit unor surse neoficiale obținute de Moldova 1, este vorba de Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

În reacție, premierul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova se află sub atac hibrid, iar autoritățile trebuie să se asigure că țara este protejată de eventuale riscuri care afectează securitatea țării.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Speakerul Igor Grosu a declarat, anterior, pentru presă, că în dosarul penal pornit pentru trădare de patrie este vizat Ion Creangă, șeful Direcției juridice a Parlamentului. Parlamentarul nu a confirmat, însă, reținerea lui Creangă.

Acesta este al doilea caz de spionaj în Republica Moldova, în ultimele două luni.

Tags: aeroportIGPFspionaj
Știrile zilei