X

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei

Astăzi, 2 octombrie 2024, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut o întrevedere cu echipa de monitorizare a Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA) din Tokyo.

Discuțiile s-au axat pe implementarea proiectului „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, care presupune fabricarea și livrarea a 19 autospeciale de intervenție pentru salvatorii și pompierii moldoveni. Acestea vor ajunge în Moldova în primul trimestru al anului 2025, potrivit ziuadeazi.md.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Noile echipamente vor reduce timpul de răspuns la urgențe și vor îmbunătăți capacitatea operațională a IGSU. De asemenea, experții japonezi vor organiza cursuri de instruire pentru utilizarea și mentenanța tehnicii livrate.

Proiectul a fost demarat în baza acordului semnat în noiembrie 2021 între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ambasada Japoniei.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

 

Tags: IGSUpompieritokyo
Social