X

Ilan Șor a depus o plângere împotriva Arinei Spătaru

Ilan Șor a depus o plângere împotriva Arinei Spătaru

Ilan Șor a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele Arinei Spătaru și a lui Adrian Culai pentru că l-ar fi înșelat și au deturant o sumă de bani.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Șor a scris că spercă ca autoritățile din R. Moldova să acționeze conform legii și să-i întoarcă banii, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Există mai multe forme ale propagandei ruse în Republica Moldova – Stiripesurse.md

„Insist să i-au singura decizie posibilă în această problemă în conformitate cu cerințele mele și întoarcerea banilor de la acești cetățeni. Voi dona această sumă pentru acțiuni de caritate din Moldova”, a mai scris Șor.

În cadrul unei conferințe de presă, Arina Spătaru a oferit detalii despre ancheta comună SIS-CNA-PA, în urma căreia deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți.

Ilan Șor a depus o plângere împotriva Arinei Spătaru

„Ilan Șor, în conversații directe, mi-a confirmat suportul de care beneficiază din partea Federației Ruse și rolul său direct în deturnarea vectorului proeuropean al R. Moldova. De asemenea, mi-a confirmat că are control asupra unor procurori, judecători și, inclusiv, asupra unor deputați chiar din partidul de guvernare”, a declarat ea.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.

Ulterior, președintele PNM a venit cu o declarație în care spune că nu a existat nicio operațiune specială planificată de SIS și PA cu Arina Spătaru, agent sub acoperire împotriva lui Ilan Șor. Potrivit acestuia, „Arina Spătaru s-a legat cu Ilan Șor pentru a-și finanța proiectul politic”.

Tags: Adrian CulaiArina SpătaruIlan Şor
Categorii: PoliticăȘtirile zilei